back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής έγινε ο σεισμός μεγέθους 4ων βαθμών ρίχτερ, που σημειώθηκε 13 λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα, 27 χιλ βορειοανατολικά της Κορίνθου.

Νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 5.15 το απόγευμα σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κάσου, αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού.

Με την μετάλλαξη Όμικρον να τείνει να γίνει επικρατούσα και στην χώρα μας , ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 4.036 νέα κρούσματα κορονοϊού. Από αυτά 1803 στην Αττική, 474 στη Θεσσαλονίκη. 624 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιπλέον 79 συνάνθρωποι μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου εντοπίζεται στα λύματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, με τους ειδικούς να προβλέπουν αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων από αυτήν την εβδομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία αναμένεται να προτείνει νέο πακέτο μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, με το πιθανότερο μέχρι στιγμής σενάριο, να κάνει λόγο για ενεργοποίησή τους αμέσως μετά την πρωτοχρονιά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, διευρύνονται τα κριτήρια για την χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε νοσηλευόμενους ή κατ οίκον ασθενείς covid υψηλού κινδύνου.

Αύριο, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 140 σημεία σε όλη τη χώρα, από αυτά τα 16 στην Αττική. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina 984.gr

Στο μεταξύ, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι για την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Χθες, έξι υπεύθυνοι λειτουργίας χώρων διασκέδασης συνελήφθησαν. Λουκέτο επιβλήθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις. Την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας δύο νυχτερινών κέντρων στο Γκάζι, ζητά από το Δήμο Αθηναίων, η αστυνομία, καθώς χθες επαναλειτουργήσαν, παρά την αναστολή λειτουργίας που τους είχε επιβληθεί για παράβαση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Δεκάδες συλλυπητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 92 ετών. Όλα τα μηνύματα εξάρουν το ήθος και τον πατριωτισμό του εκλιπόντος καθώς και στην προσήλωσή του στην εθνική ενότητα. Υπήρξε επί 26 έτη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε κατά διαστήματα τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, ενώ για δύο συνεχόμενες θητείες υπηρέτησε το Έθνος από το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό και στους οικείους του εκλιπόντα απέστειλαν – μεταξύ άλλων – οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα των 250 ευρώ σε περίπου 634 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους. Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό στους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ο πλανήτης υποκλίνεται και αποχαιρετά, τον ήρωα αγγλικανό αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου, νομπελίστα Ειρήνης και ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. «Αφιέρωσε την ζωή του στα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στην ισότητα των λαών». «Υπήρξε καθοριστική φυσιογνωμία στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ και στην δημιουργία μιας νέας Νότιας Αφρικής’’ Δίδαξε την δύναμη της συμφιλίωσης και της συγχώρεσης’’ διαβάζουμε μεταξύ άλλων στα συλλυπητήρια μηνύματα που στέλνουν αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και θεσμών από όλο τον κόσμο..

Και ο καιρός

Αύριο στην Αττική, νεφώσεις με ασθενείς, πρόσκαιρες, τοπικές βροχές οι οποίες μετά το απόγευμα θα ενισχυθούν, στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 15,5 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα