back to top
33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Τι αλλάζει στη χορήγησή του πιστοποιητικού νόσησης

Διαβάστε επίσης

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου χορήγησης του πιστοποιητικού νόσησης, ανακοίνωσε χθες κατά την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την θετικότητα με PCR.

Προκειμένου για αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid test για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να το αποδέχονται.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» πλέον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας και η άνοδος των κρουσμάτων αναμενόμενο, δεδομένου ότι η «Όμικρον» είναι η πλέον μεταδοτική, ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, η οποία σε πρώτη φάση παρατηρείται στα επείγοντα περιστατικά κυρίως και στις απλές κλίνες. «Είμαστε σε συνεχή παρακολούθηση και για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ αλλά και για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται», σημείωσε και αναφέρθηκε στη συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών. Άμεσα, όπως είπε, θα διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το 10% έως 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά. Συνεργασία υπάρχει και στο σκέλος των κλινών ΜΕΘ που το σύνολό τους έχει διατεθεί για non covid περιστατικά στο ΕΣΥ, αλλά και σε άλλα περιστατικά non covid που διαχειρίζονται οι ιδιωτικές κλινικές κατόπιν κατεύθυνσης που δίνεται από το ΕΣΥ.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας και γιατρός του «Ευαγγελισμού», Παρασκευή Κατσαούνου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη το πρωί τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα τις τελευταίες ημέρες και μικρή αύξηση στις νοσηλείες. Αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας, είπε ότι συνήθως ένας ιός με τις μεταλλάξεις γίνεται πιο μεταδοτικός αλλά ηπιότερος στη νόσηση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εξέλιξη.

Τέλος, για τη μετάλλαξη «Καμερούν», η κ. Κατσαούνου σημείωσε ότι είναι καινούρια και δεν γνωρίζουμε ακόμη σχεδόν τίποτα γι αυτήν.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα