back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Στις 12 Ιανουαρίου ξεκινάει η επίταξη ιδιωτών γιατρών – Ποιες ειδικότητες αφορά

Διαβάστε επίσης

Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών με βάση τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν, η επίταξη αφορά τις υπηρεσίες παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόγων και γενικών ιατρών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στις Υγειονομικές Περιφέρειες της Αττικής (1η και 2η) υπάρχει η ανάγκη για να προχωρήσει η διαδικασία, πιθανόν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Στις δύο αυτές ΥΠΕ θα αναζητηθεί η συνδρομή και παιδιάτρων, με στόχο την ενίσχυση τόσο των μονάδων υγείας αλλα και των Παιδιατρικών Εμβολιαστικών Κέντρων.

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται πως η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την εισήγηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, αλλά και σχετικά έγγραφα από την 3η Υγειονομική Περιφέρειας Μακεδονίας, 4η Υ.Π. Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την 5η Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Αναφέρεται ακόμα ότι εξουσιοδοτείται ο υπουργός Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός να προβούν σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι δεν έχουν επιταχθεί έως σήμερα, καθώς και ιδιωτών ιατρών μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα