back to top
32.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Πλεύρης: Το Παίδων Πεντέλης θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το αργότερο μετά από 6 βδομάδες

Διαβάστε επίσης

Προσωρινή χαρακτήρισε την δυσλειτουργία του Παίδων Πεντέλης, στο οποίο καταργούνται οι εφημερίες,προκειμένου να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δεσμευόμενος ότι το νοσοκομείο θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία το αργότερο μετά από 6 βδομάδες.

Όπως είπε ο υπουργός οι πρωινές εφημερίες λειτουργούν κανονικά, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στις απογευματινές εφημερίες, υποστηρίζοντας ότι αν υπάρξει απεγκλωβισμός νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες η λειτουργία του θα επανέλθει νωρίτερα. «Θεωρήσαμε ότι και στην ηλικία 5-11 ο εμβολιασμός πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα», είπε ο υπουργός που έδωσε στοιχεία και για τα τελευταία ποσοστά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη, από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 15% οι εμβολιασμοί και βρισκόμαστε κοντά και λίγο παραπάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, αποδίδοντας την αύξηση στα μέτρα υποχρεωτικότητας που ανακοινώθηκαν από τότε και φαίνεται ότι απέδωσαν.

Στις 31 Αυγούστου ο εμβολιασμένος πληθυσμός ήταν 57% στο γενικό πληθυσμό και σήμερα έχει φθάσει στο 72,5 έστω και με την μια δόση, ενώ στους ενήλικες αγγίζει το 83%. Εντυπωσιακότερη είναι η άνοδος του ποσοστού στους άνω των 60 που έχει φθάσει στο 90%.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα