back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Σοβαρός διεκδικητής της προεδρίας ο Λούλα

Διαβάστε επίσης

Ο αριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα βρίσκεται μπροστά από τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές, τον ακροδεξιό νυν πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, και ενδέχεται να κερδίσει ήδη από τον πρώτο γύρο, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Λούλα θα συγκέντρωνε το 42% των ψήφων, έναντι 28% για τον Μπολσονάρου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του PoderData που δημοσιεύθηκε αργά χθες Πέμπτη. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν ένα μήνα ο Λούλα συγκέντρωνε το 40% της πρόθεσης ψήφου και ο Μπολσονάρου το 30%.

Το ποσοστό του Λούλα σχεδόν ισοδυναμεί με αυτό που συγκεντρώνουν μαζί όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, περίπου 45%, γεγονός που σημαίνει ότι ίσως κερδίσει τις εκλογές ήδη από τον πρώτο γύρο, αν συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων.

Ούτε ο Λούλα ούτε ο Μπολσονάρου δεν έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιοι. Την Τετάρτη ο Λούλα παρουσίασε τον μετριοπαθή πρώην κυβερνήτη του Σάο Πάολο, τον Ζεράλντο Αλχίμ, ως πιθανό υποψήφιο αντιπρόεδρο στο πλευρό του.

Αν οι προεδρικές εκλογές πάνε στον δεύτερο γύρο, ο Λούλα θα κερδίσει τον Μπολσονάρου με 54%- 32%, σύμφωνα με το PoderData.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα