back to top
21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Χρ. Σταικούρας: Παρατείνονται οι προθεσμίες για τη ρύθμιση των 36-72 δόσεων για τα κορονοχρέη και τις φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων

Διαβάστε επίσης

Εξτρά χρόνο, μέχρι στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν στη διάθεσή τους, για να εξοφλήσουν τα κορονοχρέη τους (περιόδου Μαρτίου 2020-Ιουλίου 2021) με τη ρύθμιση των 36-72 μηνιαίων δόσεων, περίπου 750.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπέβαλαν μέχρι σήμερα αιτήσεις συμμετοχής παρότι η καταληκτική προθεσμία λήγει την προσεχή Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, καθώς η ανταπόκριση από τις υπόχρεες επιχειρήσεις και επαγγελματίες ήταν μέχρι σήμερα αρκετά περιορισμένη μιας και αιτήσεις συμμετοχής υπέβαλαν μόλις 70.000 υπόχρεοι.

Παράλληλα ο κ. Σταικούρας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση δύο μηνών, δηλαδή μέχρι στα τέλη Μαρτίου, για την ολοκλήρωση των συμβολαιογραφικών πράξεων αγοραπωλησίας ακινήτων ο φόρος των οποίων θα υπολογιστεί με τις παλιές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, υπό την προυπόθεση ότι οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης είχαν υποβληθεί μέχρι στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η παράταση αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών καθώς δεν επαρκούσε ο χρόνος της μιας εβδομάδας που απέμενε για τη συγκέντρωση και ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και εγγράφων των ακινήτων εξ αιτίας καθυστερήσεων στην έκδοσής τους, όπως η έκδοση μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) από υπηρεσίες των δήμων.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα