back to top
24.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

24.8 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση τις επόμενες 48 ώρες και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ύστερα από την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, για τη λήψη μέτρων και την παροχή οποιασδήποτε αναγκαίας συνδρομής, , για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Επιπλέον, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με ότι αφορά την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων . Σε ετοιμότητα και ο ΔΕΔΔΗΕ, για την άμεση αποκατάσταση την ηλεκτροδότησης παντού, όπου και αν σημειωθούν προβλήματα. Σε μερική επιφυλακή και η Πυροσβεστική

Ενεργοποιήθηκε το 112 σε περιοχές της Αττικής προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο.

Λόγω της κακοκαιρίας αποφασίστηκε οι εμβολιασμοί που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα , και μεθαύριο Τρίτη, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας”. Οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο Δευτέρα και την Τρίτη στην Αττική μετά την απόφαση της διευρυμένης σύσκεψης των δημάρχων με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη λόγω του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες στην περιοχή. Την Τρίτη θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με βάση τα καιρικά φαινόμενα οπότε θα παρθούν εκ νέου αποφάσεις.

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την ασφάλεια των πολιτών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ επιπλέον μέριμνα υπάρχει για τους άστεγους. Ανοικτές είναι τρεις θερμαινόμενες αίθουσες: στο Πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων -Αχαρνών και Λιοσίων- και στη Λέσχη Φιλίας στον Νέο Κόσμο. Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού

Εικόνα σταθεροποίησης , παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 12.108 νέα κρούσματα. 84 ασθενείς covid-19 έχασαν τη ζωή τους , ενώ 665 παραμένουν διασωληνωμένοι. Η Αττική μετράει 4.170 νέες μολύνσεις. Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στην Κρήτη που ανέβηκε στη δεύτερη θέση έχοντας 1259 κρούσματα, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 1182 μολύνσεις.

Έως και αύριο από τα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση των self test μαθητών και εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για τις επόμενες εβδομάδες.

Παιδότοπο στην Αργυρούπολη, που είχε διαμορφωθεί σε χώρο διασκέδασης, με μουσική και καλλιτέχνες, και γνωστό καφέ – κλαμπ στο Μικρολίμανο που λειτουργούσε με μουσική, κατά παράβαση των υγειονομικών μέτρων, εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα, κλιμάκια της Διυπηρεσιακής Μονάδα Ελέγχου Αγοράς. Επιβλήθηκαν και στις δυο περιπτώσεις τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ένα 4χρονο αγοράκι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής επί της οδού Ταϋγέτου στα Πατήσια στην περιοχή της Γκράβας. Το παιδί διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένο και χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 19η αγωνιστική της σούπερ λίνγκ

Άρης – Λαμία. 0-0

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2

Βόλος – ΠΑΟΚ. 0-4

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα. 1-0 στο 76′

Και ο καιρός….

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα