back to top
20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Αργότερα σήμερα αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο φυσικού αερίου στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Αινείου στο Παγκράτι. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη διαρροή διαβεβαιώνει η εταιρεία διανομής. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών έχει διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή.

Παρά την σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊου, οι ‘’σκληροί’’ αριθμοί της πανδημίας επιμένουν και σήμερα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.712 νέες λοιμώξεις.. 633 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 112 κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κατ οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών, σε επιλέξιμους ασθενείς covid άνω των 18 ετών, σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984. gr

Σε μερική χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προχωρά το Υπουργείο Υγείας, μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Έτσι από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, απελευθερώνεται το ωράριο και επανέρχεται η μουσική στις επιχειρήσεις εστίασης, ωστόσο παραμένει το μέτρο για λειτουργία μόνο με καθήμενους πελάτες.

Ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο 1000 φιλάθλους στις κερκίδες θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στις έξι αύριο το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ζητήματα της κακοκαιρίας και της πανδημίας. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε λόγο από τα έδρανα του κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, όμως δεν θα μπει στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως θα αναδείξει τις ευθύνες όλων των κομμάτων

Σε προκαταρκτική εξέταση και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την πολυήμερη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας, μεσούσης της κακοκαιρίας. Στο μεταξύ, πάνω από 1000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στην Αττική.

Ευθύνες στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας για το χάος που προκλήθηκε στην Αττική καταλογίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμος Αθηναίων αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρων και κλαδιών. Προϋπόθεση είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου. Αναλυτικά η διαδικασία στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984. gr

Στη διεθνή επικαιρότητα: Με μη λειτουργία του ρωσο-γερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, τη Mόσχα

Καιρός: γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου – στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη – 6,8 βαθμοί Κελσίου, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα