back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ως αργά το απόγευμα αναμένεται να παραδοθούν στην ανακρίτρια τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της την Πρωτοχρονιά σε πολυτελή σουίτα στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα στον ίδιο σφραγισμένο φάκελο θα βρίσκεται και η έκθεση με το πόρισμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκου Ράικου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση και θα δώσει απαντήσεις για τους δείκτες αλκοόλης αλλά και την ανίχνευση τυχόν ναρκωτικών ουσιών.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις συνεχίζονται. Τις προηγούμενες ημέρες εξετάστηκε ο άνδρας που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι, καθώς και ένας συμμετέχων σε αυτό. Σε εξέλιξη και η παράλληλη εισαγγελική έρευνα για τυχόν δράση κυκλωμάτων μαστροπείας.

Συνεχίζεται η επιχείρηση από στελέχη και δύτες του λιμενικού για τη διάσωση της μικρής φάλαινας φυσητήρα που εξόκειλε στην παραλία Εδέμ του Φλοίσβου. Το θηλαστικό είναι πιθανόν τραυματισμένο και φαίνεται να έχασε τον προσανατολισμό του. Επί τόπου έχουν σπεύσει πολλοί εθελοντές, ενώ αναμένονται και στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης κητωδών ΑΡΙΩΝ προκειμένου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο ζώο.

Αρχίζει στις έξι το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν ζητά εκλογές, όπως δήλωσε στο OPEN ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Να εξηγήσει πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο τον καλούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο, απαντά το ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 θα υπερψηφίσουν επίσης την πρόταση δυσπιστίας.

Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής και ανατιμήσεις αφήνει πίσω της η κακοκαιρια Ελπίς. Έως τη Δευτέρα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ο εφοδιασμός της αγοράς με ευπαθή προϊόντα αφού τα ψυγεία και οι πάγκοι σε σούπερ μάρκετ, μανάβικα και κρεοπωλεία άδειασαν. Ελλείψεις καταγράφονται σε κηπευτικά, γαλακτοκομικά και κρέατα εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των φορτηγών προς το λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανατιμήσεις που μπορεί να φθάσουν και το 20% σε οπωροκηπευτικα καθώς καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή λαχανικών και φρούτων στις μονάδες παραγωγής σε Μαραθώνα και Μέγαρα.

Την αντίδραση της Άγκυρας έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, με την αγορά 24 μαχητικών αεροσκαφών RAFALE και 4 προηγμένης τεχνολογίας Φρεγατών Belharra . Τον τόνο έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV ανέφερε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να ενισχυθεί βλέποντας την Ελλάδα να θωρακίζεται με αγορές από άλλες χώρες. Προειδοποίησε μάλιστα ότι θα υπάρξει απάντηση από την Τουρκία στα σχέδια των Ελλήνων.

Παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου με απόφαση του υπουργείου περιβάλλοντος η δυνατότητα να διενεργούνται από φορολογούμενους μεταβιβάσεις ακινήτων με μια απλή βεβαίωση μηχανικού και χωρίς την υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου.

Η αιολική ενέργεια, η ηλιακή ενέργεια, υδροηλεκτρικά φράγματα και πυρηνικοί σταθμοί θα συνεισφέρουν πάνω από τη μισή παραγωγή ηλεκτρισμού στο ενεργειακό μείγμα της Κίνας το 2022, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τα ορυκτά καύσιμα, προβλέπει αρμόδιος δημόσιος φορέας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική – νεφώσεις από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. 6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα