back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άρχισε στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν ζητά εκλογές, όπως δήλωσε στο OPEN ο Νίκος Ανδρουλάκης. Να εξηγήσει πώς συμβαδίζουν αυτά τα δύο τον καλούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο, απαντά το ΚΙΝΑΛ. Πλην των υπουργών- έχουν γραφτεί να μιλήσουν 220 βουλευτές.

“Δεν υπάρχει καμία αντίφαση στην στάση του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά να μην ζητά εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η οποία έχει δείξει βαθιά πολιτική και τεχνοκρατική ανεπάρκεια ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος.

“Σε καμία περίπτωση δεν είναι το άγχος μας το τι γίνεται στο ΚΙΝΑΛ. Εμείς έχουμε έναν βασικό στόχο, να φύγει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”, επισήμανε επίσης στο σταθμό μας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απέρριψε το αίτημα του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη να παραχωρηθεί η αίθουσα της Γερουσίας για να πραγματοποιηθεί την Κυριακή η συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και η ταυτόχρονη διαδικασία συνελεύσεως ΚΟ είναι προβληματική δήλωσε ο Κος Τασούλας. Πρόσθεσε ότι δεν θέλει ούτε να φιμώσει ούτε να υποτιμήσει αλλά να διαφυλάξει το κύρος της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεσμέυτηκε ότι θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική χαρακτηρίζει την απόφαση του Κου Τασούλα Το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο

Εκατόν επτά άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Άνοδος σημειώθηκε και στα κρούσματα που μετρώνται σε 22.362 εκ των οποίων 7.183 αφορούν παιδιά. 605 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά διενεργήθηκαν 361.986 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 6,18%.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για νέα κακοκαιρία στη χώρα από σήμερα το βράδυ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας ζητεί με επιστολή του προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Με ανακοινώσεις τους, τόσο η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. όσο και η Νέα Οδός συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αστοχίες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Ελπίς” αναγνώρισε εκ νέου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι “πήραμε τα μηνύματά μας”. Υπεραμύνθηκε ωστόσο του έργου που έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Πολιτική Προστασία, υπογραμμίζοντας ότι έχουν μπει τα θεμέλια για να αντιμετωπίζεται οποιοδήποτε απρόοπτο.

Ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής και ανατιμήσεις αφήνει πίσω της η κακοκαιρια “Ελπίς”. Έως τη Δευτέρα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως ο εφοδιασμός της αγοράς με ευπαθή προϊόντα. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, αναμένονται ανατιμήσεις ακόμα και 20% στα οπωροκηπευτικά.

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι διπλωματικές προσπάθειες εκτόνωσης της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας….

Βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 8 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου – 8 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα