back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην Βουλή η πρώτη ημέρα της τριήμερης συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ξεκινώντας την ομιλία του, την οποία παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Κόμματος, ζήτησε με εμφανώς ειρωνική διάθεση, συγνώμη από τον πρωθυπουργό που ο ΣΥΡΙΖΑ του χάλασε ένα ακόμη ανέμελο τριήμερο. Αναφερόμενος στη διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε από την πρόσφατη κακοκαιρία, μίλησε χαρακτηριστικά «για κατάρρευση του επιτελικού κράτους αλλά και του εμπνευστή του, του κ.Γεραπετρίτη, ο οποίος από δεξί χέρι του κ.Μητσοτάκη, έφτασε να είναι στο χέρι του υπόδικου, δήθεν δημοσιογράφου Μένιου Φουρθιώτη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγείται πλέον από τις δημοσκοπήσεις, σχολίασε στην ομιλία του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφεύγει στην καταστροφολογία και την ψευδολογία, ολισθαίνοντας στο πολιτικό περιθώριο.

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για την διαχείριση της κακοκαιρίας είναι βαριά και δεν μπορεί να μοιραστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανήκει εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε στις φωτιές, την πανδημία και σήμερα «το επιτελικό κράτος εξέπνευσε κάτω από το χιόνι », κατέληξε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μην παραχωρήσει αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ για να πραγματοποιήσει συνεδρίαση της ΚΟ, έκανε λόγο για εξωθεσμική παρέμβαση που δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων.

«Άσφαιρη πρωτοβουλία» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος και έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ανακάμψει και να συγκαλύψει εσωκομματικά της προβλήματα, υιοθετώντας μια ακατάσχετη καταστροφολογία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν άσκησε κριτική στην Αττική Οδό, καθώς στις ανακοινώσεις που εξέδωσε δεν βρήκε ούτε μια λέξη για τις βαριές ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας.

Παραδέχθηκε πάντως λάθη και αστοχίες στην πρόσφατη κακοκαιρία, λέγοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε όπως θα έπρεπε.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις δέκα το βράδυ της Κυριακής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Εκατόν επτά άνθρωποι έχασαν το τελευταίο 24ωρο τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Άνοδος σημειώθηκε και στα κρούσματα που μετρώνται σε 22.362 εκ των οποίων 7.183 αφορούν παιδιά. 605 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά διενεργήθηκαν 361.986 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 6,18%.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για νέα κακοκαιρία στη χώρα από σήμερα το βράδυ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας πολιτικής προστασίας ζητεί με επιστολή του προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Με ανακοινώσεις τους, τόσο η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. όσο και η Νέα Οδός συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αστοχίες στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Ελπίς” αναγνώρισε εκ νέου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι “πήραμε τα μηνύματά μας”. Υπεραμύνθηκε ωστόσο του έργου που έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Πολιτική Προστασία, υπογραμμίζοντας ότι έχουν μπει τα θεμέλια για να αντιμετωπίζεται οποιοδήποτε απρόοπτο.

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δηλώνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προτρέποντας τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, να κάνει μια χειρονομία που θα αποδεικνύει ότι δεν σκοπεύει να επιτεθεί στη χώρα του. Νωρίτερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ζελένσκι κάλεσε τη Δύση να μην προκαλεί πανικό με αφορμή την ένταση με τη Ρωσία, την οποία οι δυτικές χώρες κατηγορούν ότι σχεδιάζει μια εισβολή στο ουκρανικό έδαφος.

«Δεν χρειαζόμαστε αυτόν τον πανικό, είπε, επειδή πρέπει να σταθεροποιήσουμε την οικονομία της Ουκρανίας. Η πιθανότητα μιας επίθεσης υπάρχει, δεν εξαφανίστηκε και δεν ήταν λιγότερο σοβαρή το 2021 αλλά δεν βλέπουμε μεγαλύτερη κλιμάκωση από όση υπήρχε πέρσι, διαβεβαίωσε.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 8 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου – 7 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα