back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με 156 ψήφους «κατά» έναντι 142 «υπέρ» η Ολομέλεια της Βουλής, απέρριψε τη πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνητική ψήφο έδωσαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ- δεν μετείχε στη ψηφοφορία η Μαριέττα Γιαννάκου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, του ΜέΡΑ25 καθώς και οι ανεξάρτητοι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Κωνσταντίνα Αδάμου. ‘’Παρών’’ ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Με αιχμηρά υπονοούμενα, αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών..

Κίνηση απελπισίας και μομφή χωρίς μορφή που επιβεβαιώνει το υπαρξιακό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει το χώρο του να φυλλορροεί, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη συγγνώμη του προς του πολίτες, χαρακτηρίζοντάς την, ”δημόσια αυτοκριτική με ειδικό βάρος που οφείλει να βρει ισοδύναμο σε λύσεις’’ Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τον διασυρμό τους από τα 10 δημόσια πρόσωπα που ενέπλεξε στην «άθλια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.. ‘’Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο, αλλά συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας που νομίζει ότι η εξουσία του ανήκει ως κληρονομικό δικαίωμα,’’ είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. «Πολύ φοβάμαι ότι ο βούρκος στον οποίο επιπλέετε θα σας καταπιεί’’ είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ‘’Η μόνη επιλογή αξιοπρέπειας που έχετε είναι να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές».

Το Κίνημα αλλαγής ΔΕΝ προσφέρεται για βολικός εταίρος του σημερινού δικομματισμού.. Η δυναμική του στην κοινωνία είναι εμφανής και προκαλεί ανασφάλεια και στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης.

Το ΚΚΕ δίνει καθημερινά ψήφο μομφής στην κυβέρνηση της ΝΔ είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπολύοντας διμέτωπα πυρά κατά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσής

Στο μέτωπο της πανδημίας..

11.124 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 571 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 97 είναι οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου.

Σε 154 σημεία σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική, σε προκαθορισμένα σημεία στους Δήμους: Αμαρουσίου, Πειραιά, Αλίμου, Γλυφάδας, Περιστερίου, Ιλίου, Χαϊδαρίου, Διονύσου, Ελευσίνας και Νέας Φιλαδέλφειας. Στην Αθήνα στα πολυδύναμα Δημοτικά ιατρεία επί της οδού Σόλωνος, στα Πετράλωνα, στον Κολωνό, στα Άνω Πατήσια, στην Κυψέλη και στους Αμπελόκηπους.

Σταδιακή χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Από αύριο στις επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στις επιχειρήσεις καφε εστίασης, ωστόσο θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν αποκλειστικά καθήμενους πελάτες.

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία στην Αττική και τις υπόλοιπες περιφέρειες που επλήγησαν από την κακοκαιρία “Ελπίς”. Έτοιμο δηλώνει το υπουργείο Παιδείας, διασαφηνίζει ωστόσο ότι την ευθύνη καθαρισμού από τον παγετό την έχουν οι κατά τόπους δήμοι και περιφέρειες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία με αρνητικό test κορωνοϊου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ιστορική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιεί ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ιτζχάκ Χερτσογκ. Έγινε δεκτός στο παλάτι όπου συνομίλησε με τον διάδοχο και ντε φάκτο ηγέτη των Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Σατζίντ Αλ Ναχτζάν, για τη δυνατότητα στενότερης διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της τεχνολογίας και της υγείας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

Παναιτωλικός – Άρης: 0 – 2 ΠΑΣ Γιάννενα – Απόλλων Σμύρνης: 2 – 0

ΑΕΚ – Βόλος: 1 – 2 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: 1 – 1

Και ο καιρός…

Ηλιοφάνεια, με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, αναμένεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 12 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα