back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Με αρνητικό σελφ τεστ προσέρχονται αυτή την ώρα οι μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία που είχαν παραμείνει κλειστά την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω της κακοκαιρίας.

Τη διαβεβαίωση ότι η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ομαλή, καθώς έγιναν καθαρισμοί, εξέφρασε μέσω του Αθήνα 9.84 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Πρόσθεσε πάντως πως υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε κάποιους δήμους της Αττικής. Όπως είπε, οι δυσκολίες από τα χιόνια παραμένουν σε Πεντέλη, Μελίσσια, Διόνυσο, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ υπάρχουν πεσμένα κλαδιά σε Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Μελίσσια και Βύρωνα.

Να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των δήμων και της κεντρικής διοίκησης ζήτησε με δηλώσεις του στο σταθμό μας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, κάνοντας λόγο για δομικές δυσκολίες. Υπογράμμισε ακόμη ότι “πολλές φορές νομοθετούμε, ξέροντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία, καθώς δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές”.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσουν σήμερα επιβάτες της αμαξοστοιχίας στην οποία εγκλωβίστηκαν εν μέσω της κακοκαιρίας στη Λειβαδιά. Οι δικηγόροι τους αναφέρουν πως τέθηκε σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους και κάνουν λόγο για προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τον πολύωρο εγκλωβισμό τους.

Χωρίς εκπλήξεις η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι 156 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση.

Σταδιακή χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από σήμερα. Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση. Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για αποκλειστικά καθήμενους πελάτες.

Στους 97 ανήλθαν χθες οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊου. 571 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 11.124 τα κρούσματα, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 6,4%

“Δεν πρέπει να συνηθίσουμε τον υψηλό αριθμό των ανθρώπων που χάνουμε κάθε μέρα” είπε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας, Σταματούλα Τσικρικά, τονίζοντας ότι όπλο μας είναι το εμβόλιο.

Κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων παιδιάτρων του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μετακινήσει για ένα μήνα 16 γιατρούς από τα παιδιατρικά νοσοκομεία στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας».
Σήμερα θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάκριση για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, έχουν ήδη κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου. Πρώτος απολογείται σήμερα ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Μέλη των Ταλιμπάν και σύμμαχοί τους κατηγορούνται σε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους φόνους εκατό και πλέον πρώην μελών του κυβερνητικού μηχανισμού, των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και Αφγανών που είχαν εργαστεί για λογαριασμό ξένων δυνάμεων.

Το έγγραφο διαπιστώνει επίσης την ακραία περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου, ιδιαίτερα των δικαιωμάτων των γυναικών και του δικαιώματος στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 5 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα