back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση της πρώτης -από του στόματος- θεραπείας κατά της COVID-19, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για μη νοσηλευόμενους ασθενείς 18 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί για κορονοιό , έχουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να νοσήσουν βαριά.

19.731 τα νέα κρούσματα στη χώρα , 119 ασθενείς κατέληξαν ,ενώ 576 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δύο βρέφη τριών και επτά μηνών μεταφέρθηκαν από το Αγρίνιο στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πατρών και Ιωαννίνων ,καθώς βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Το εμβόλιο Covid-19 της Moderna, ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ,όπως ανακοίνωσε η εταιρεία .

Είναι το δεύτερο εμβόλιο ,με πλήρη άδεια χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας αύριο στα δημόσια νοσοκομεία από τις δώδεκα το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας .Οι εργαζόμενοι -μεταξύ άλλων- διεκδικούν συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού και την επιστροφή των συναδέλφων τους ,που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Με δικαιολογίες και εξαγγελίες για λήψη μέτρων συμπεριφοράς προσπάθησε να απαντήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος Γκρέι που αφορά τα πάρτι που έγιναν στην Ντάουνιγκ Στριτ ,εν μέσω lockdown.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη», είπε ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου ο Τζόνσον ,καθώς το εν λόγω πόρισμα μιλά -μεταξύ άλλων- για «αστοχίες ηγεσίας»

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου ,η προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση των 72 δόσεων για χρέη σε ΕΦΚΑ και ΑΑΔΕ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης ο κος Οικονομου τόνισε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι όσοι έχουν συμπληρώσει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση.

Σε αγωγή κατά του πρωθυπουργού, προχωρά ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τις οποίες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας, περιγράφοντας τον ίδιο, αλλά και συναδέλφους του ως συμμορία και υπόκοσμο.

Διεκόπη για αύριο η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο οποίος επέμενε να αφιερώσει την ομιλία του στην υπόθεση Νοβάρτις, παρότι το θέμα της συζήτησης ήταν για τον αναπτυξιακό νόμο, με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να του απευθύνει συστάσεις. Τα αίματα άναψαν με τον κ Πολάκη να λέει στον κύριο Αθανασίου ότι εξευτελίζει τη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας ο οποίος επικοινώνησε με τον Κώστα Τασούλα που του ζήτησε τη διακοπή, τόνισε ότι ο κύριος Πολάκης δεν μπορεί να μεταβάλλει το χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντας τον. «Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες»πρόσθεσε.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή, τονίζοντας πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν «σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Νωρίτερα 49 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη, ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τα έγγραφα που σχετίζονται με την πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για την υπόθεση NOVARTIS και αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Εν τω μεταξύ,

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε ότι είναι δουλειά του κ.Ανδρουλάκη να αναφερθεί στα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχολίασε ότι «με τη δήλωσή του αυτή πιστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός μεταπίπτει σε φθηνό κομματάρχη που ασεβεί απέναντι στους θεσμούς».

Οι Κουβανοί φόρεσαν ζεστά μπουφάν, σκούφους και γάντια και έκλεισαν τα σπίτια τους σήμερα, καθώς χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το νησί της Καραϊβικής, που είναι συνηθισμένο στον λαμπερό ήλιο.

Και στη χώρα μας ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το επόμενο 48ωρο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές ,τις καταιγίδες και τα χιόνια, ,σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένονται αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου

11 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα