back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για τη Διαστημική Έρευνα στην Ελλάδα 

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Κοσμολογία-Διαστημική Έρευνα και Ελληνική Συμμετοχή» πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, στις 18:00, στο πλαίσιο της δράσης «Συναντήσεις Επιστήμης» που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τρεις εξέχουσες προσωπικότητες από τον τομέα της Διαστημικής συζητούν διαδικτυακά

  • Ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, σύμβουλος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Έδρα Επιστήμης του Διαστήματος, θα συνομιλήσει με
  • τον Δρα Μανώλη Πλειώνη, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και
  • τον Δρα Νίκο Σέργη, διευθύνοντα σύμβουλο στο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ).

Την διαδικτυακή συζήτηση θα συντονίσει ο Γεώργιος Δάσιος, ομότιμος καθηγητής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τα θέματα

Η συνάντηση θα ξεκινήσει με τον Δρα Σταμάτη Κριμιζή και την ομιλία του με τίτλο «1965-2021: 56 χρόνια επί τόπου εξερεύνησης των πλανητών». Θα ακολουθήσει ο Δρ. Μανώλης Πλειώνης, που θα επικεντρωθεί στο θέμα «Οι βάσεις της Σύγχρονης Κοσμολογίας», ενώ στο τέλος ο Δρ. Νίκος Σέργης θα κλείσει με την ομιλία του, με θέμα «Το Διάστημα στην υπηρεσία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος: Ο ρόλος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος».

Η διαδικτυακή συνάντηση είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε όλες και όλους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής ή ένα τάμπλετ ή ένα κινητό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αν όλα αυτά σας φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, μπορείτε:

  • Να κάνετε την εγγραφή σας στην διαδικτυακή συζήτηση των Συναντήσεων Επιστήμης του Ιδρύματος Ευγενίδου ΕΔΩ, ή
  • Να την παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube.

Οι Συναντήσεις Επιστήμης

Οι «Συναντήσεις Επιστήμης» που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου διαδικτυακά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποσκοπούν στη δημιουργία μιας εστίας ανταλλαγής απόψεων, ανακοινώσεων και ενημέρωσης για την πορεία των επιστημονικών εξελίξεων και ερευνών στις Θετικές Επιστήμες, από κορυφαίους επιστήμονες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι συναντήσεις καλύπτουν επιστήμες και τομείς μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, η Βιολογία, η Φυσική, η Χημεία, η Κοσμολογία, το Περιβάλλον αλλά και η Πληροφορική. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα 25 σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Θετικών Επιστημών και της Τεχνολογίας έχουν «συνομιλήσει» διαδικτυακά με περισσότερα από 10.000 άτομα. 

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα