back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια τη νύχτα σε Αργυρούπολη και Κυψέλη. Εν τω μεταξύ ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε στο υπουργείο πολιτικής προστασίας και στα γραφεία του εποπτείου διοδίων της Αττικής οδού.

Δεκαπέντε άτομα έχουν προσαχθεί στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά το θάνατο 19χρονου νεαρού και τον τραυματισμό άλλων δύο συνομήλικων του, λίγο μετά τη μία τη νύχτα στην περιοχή της Χαριλάου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, οι τρεις νεαροί κινούνταν επί της οδού Γαζή όταν δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι από δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Ο 19χρονος φέρεται να υπέκυψε επιτόπου στα τραύματά του ενώ οι δύο τραυματίες, αντίστοιχα 19 και 20 ετών, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είχε να κάνει με οπαδικές διαφορές.

Ξεκινά η χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με COVID-19. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για μη νοσηλευόμενους ασθενείς άνω των 18 ετών, οι οποίοι, έχουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα, αλλά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να νοσήσουν βαριά, εξαιτίας προσωπικών παραγόντων υγείας.Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Σε 19.731 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στη χώρα με 119 ασθενείς να χάνουν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο. 576 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Με ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της Covid έκλεισε ο Ιανουάριος. Συγκεκριμένα έχασαν την ζωή τους 2.710 άνθρωποι, ενώ ο Δεκέμβριος είχε παραδώσει τη σκυτάλη των αρνητικών ρεκορ με 2.633 θανατους.

Στην εκτίμηση ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι λόγω επιπλοκών του κορονοιού θα μειωθούν προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας ότι αν αυτό δεν συμβεί «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιλογικών δεδομένων».

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία από τις δώδεκα το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι -μεταξύ άλλων- διεκδικούν συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού και την επιστροφή των συναδέλφων τους, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν Βύρωνας, Καισαριανή και Ζωγράφου λόγω βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, με διακοπές ρεύματος να έχουν καταγράφει σε ορισμένες γειτονιές.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, γίνονται οι απαραίτητες εργασίες και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά εντός των επόμενων ωρών.

Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο οποίος επέμενε να αφιερώσει την ομιλία του στην υπόθεση Νοβάρτις, παρότι το θέμα της συζήτησης ήταν για τον αναπτυξιακό νόμο, με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να του απευθυνει συστάσεις. Τα αίμματα άναψαν με τον κ Πολάκη να λέει στον κ Αθανασίου οτι εξευτελίζει τη Βουλή και παρά το κλείσιμο του μικροφώνου να παραμένει στο βήμα τουλάχιστον για μια ώρα, το χρόνο δηλαδη που η συνεδρίαση διεκόπη. Λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα , μεταφεροντας δηλωση του Κωστα Τασούλα ότι ο κ Πολάκης δεν μπορεί να μεταβάλλει το χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντας τον και ότι όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα στη χώρα με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη

Βροχές αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας και στα ορεινά της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα