back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

 

Πέντε φαίνεται να ήταν τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδικη επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με τραγικό απολογισμό ένα νέο παιδί 19 ετών ο οποίος έπεσε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δύο ακόμη συνομίλικοί του νεαροί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί, ωστόσο πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Από τα 15 άτομα που προσήχθησαν οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη , καθώς βρέθηκε στην κατοχή του ναυτικός πυρσός, ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στις 2.30 τη νύχτα με γκαζάκια σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, στις πολυκατοικίες όπου διαμένουν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης και ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας. Από τις εκρήξεις σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Οκτώ άτομα -μέλη του Ρουβίκωνα- συνελήφθησαν για την επίθεση σε εγκαταστάσεις και οχήματα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Κορωπίου τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι δράστες με βαριοπούλες προκάλεσαν φθορές στην τζαμαρία περιμετρικά του κτιρίου καθώς και σε ένα αυτοκίνητο της Αττικής οδού. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η συντεταγμένη πολιτεία θα πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων στη δικαιοσύνη δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη όλων των παραπάνω ενεργειών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Έφτασαν από την Ελβετία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της την Πρωτοχρονιά και αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Αίτημα για τη χορήγηση άδειας έκτακτης χρήσης του εμβολίου τους κατά της covid-19 και σε βρέφη από 6 μηνών και πάνω αναμένεται να υποβάλουν σήμερα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, οι εταιρείες Pfizer και BioNTech σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εάν το αίτημα εγκριθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τα εμβόλια για τα παιδιά 6 μηνών έως 5 ετών ενδέχεται να είναι διαθέσιμα ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, .

Ξεκινά η χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με COVID-19. Η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr.

Με ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της Covid έκλεισε ο Ιανουάριος. Συγκεκριμένα έχασαν την ζωή τους συνολικά 2.710 άνθρωποι, ενώ ο Δεκέμβριος είχε παραδώσει τη σκυτάλη των αρνητικών ρεκορ με 2.633 θανάτους.

Στην εκτίμηση ότι από αυτή την εβδομάδα οι θάνατοι λόγω επιπλοκών του κορονοιού θα μειωθούν προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων.

Με αρνητικό σελφ τεστ και σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί πέρασαν το σχολικό κατώφλι. Πέντε δωρεάν σελφ τεστ θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία από την Τετάρτη μαθητές και εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η Δανία, βασιζόμενη στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της, γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταργεί όλους τους περιορισμούς Covid παρά το ρεκόρ των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron.

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί στα δημόσια νοσοκομεία από τις δώδεκα το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι -μεταξύ άλλων- διεκδικούν συνταγογράφηση των τεστ κορονοϊού και την επιστροφή των συναδέλφων τους, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα στη χώρα με χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη

Βροχές αναμένονται στα δυτικά, οι οποίες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας και στα ορεινά της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα