back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Αναβάθμιση των προσφυγικών κατοικιών στη Νίκαια

Διαβάστε επίσης

Στην ανάπλαση 23 εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων προσφυγικών κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 12.600 μ², στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, προχωρά ο δήμος με στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των προσφυγικών τετραγώνων.

«Οι εργασίες ανάπλασης στους εσωτερικούς χώρους των προσφυγικών κατοικιών έχουν ξεκινήσει και έως το καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί», αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. «Οταν χτίστηκαν οι προσφυγικές κατοικίες στα τέλη 1920 υπήρχαν κοινόχρηστοι χώροι στο εσωτερικό των οικοδομικών τετραγώνων, που λειτουργούσαν ως πλυσταριά και τουαλέτες. Με την πάροδο των ετών τα σπίτια αυτά ξαναχτιστηκαν οι εξωτερικές τουαλετες και τα πλυσταριά γκρεμίστηκαν».

«Σήμερα κάνουμε μία ανάπλαση αυτών των χώρων, οι οποίοι είναι δημόσιοι χώροι, με παγκάκια φωτισμό κλπ . Οι πολυκατοικίες αυτές κατοικούνται σχεδόν στο σύνολό τους ενώ κάποιες είναι εγκαταλελειμμένες. Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας, θέλουμε να δώσουμε και ένα μήνυμα, ένα έναυσμα στους ιδιοκτήτες αυτών των προσφυγικών πολυκατοικιών  να προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους βεβαίως, και εκείνοι τα σπίτια τους», επισημαίνει ο κ. Ιωακειμίδης. 

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 980.000 €. Οι εργασίες ανάπλασης αφορούν συγκεκριμένα στους εσωτερικούς χώρους των προσφυγικών κατοικιών που περικλείονται από τις οδούς Π. Ράλλη, Κασταμονής, Θείρων και Ταρσού (12 οικοδομικά τετράγωνα), επιφάνειας περίπου 6.600 μ² και Καρακουλουξή, Ατταλείας, 7ης Μαρτίου, Αμερικανίδων Κυριών & Ικονίου (11 οικοδομικά τετράγωνα), επιφάνειας περίπου 6.000 μ².

«Η προσφυγική κατοικία ως φυσικός-αστικός χώρος και ως πολιτικός σχεδιασμός αλλά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της, δημιουργούν ένα πρόσφορο τοπίο συντονισμένων δράσεων και ενεργειών» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νίκαιας. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα