back to top
22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή για τον Άλκη

Διαβάστε επίσης

Ενός λεπτού σιγή, σε όλα τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ, θα τηρηθεί στους αγώνες που θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου φίλου του Άρη που δολοφονήθηκε από τυφλή οπαδική βία.

Η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 4/2 μέχρι και την Τετάρτη 9/2, σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου μόλις στα 19 του χρόνια Αλκη Καμπανού.

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Οταν αυτή προέρχεται από δολοφονική ενέργεια σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, με τα κίνητρα του δράστη να είναι οπαδικά, τότε τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη που προκαλείται.

Ο αθλητισμός πρεσβεύει τελείως διαφορετικά ήθη. Τα ευχολόγια δεν βοηθούν, όπως δυστυχώς έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνων, στην εξάλειψη του παραλογισμού της βίας στο όνομα του αθλητισμού.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τον Αλκη, ας είναι πάντα ζωντανή η μνήμη του και ας αποδειχθεί κάποτε εφικτό το τέλος αυτού του παραλογισμού».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα