back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία προωθούν μία νέα πρόταση προς τους Δημοκρατικούς στις συνομιλίες για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σηματοδοτώντας μια εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις.

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με μία χρονική προθεσμία που λήγει σύντομα, αναφορικά με τη διάρκεια της παρούσας χρηματοδότησης, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The hill.

O Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι που είναι αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κατανομής Κονδυλίων της Γερουσίας, δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έκαναν μία προσφορά, την οποία εξετάζουν οι Δημοκρατικοί, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Ο Σέλμπι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης, αλλά είπε ότι οι διαπραγματευτές μπορούν να την αναλύσουν καταρτίζοντας μία δίοδο προς μία συμφωνία για τις δαπάνες σε κάποια χρονική στιγμή το φθινόπωρο.

Οι σχετικές διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μία διαπραγμάτευση είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης.

Η δήλωση του Σέλμπι έγινε, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν για μήνες να επιτύχουν μία διακομματική συμφωνία για μία οροφή δαπανών, με τις διαφωνίες αναφορικά με το νομοθετικό πλαίσιο να παραμένουν (τροπολογία Hyde).

Τα μέλη του Κογκρέσου έχουν προθεσμία μέχρι τη 18η Φεβρουαρίου για να ψηφίσουν νομοθεσία χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για το οικονομικό έτος 2022 ή να προωθήσουν μία απόφαση παράτασης της χρηματοδότησης, η οποία θα μπορούσε να διατηρήσει την παρούσα χρηματοδότηση στα επίπεδα δαπανών της προηγούμενης χρονιάς.

Μέχρι τώρα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία έχει ψηφίσει εννέα από ένα σύνολο 12 νομοσχεδίων σχετικών δαπανών για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν ψηφίστηκε από τη Γερουσία, όπου υπάρχει ισάριθμη κατανομή εδρών (50-50) όπου οι Δημοκρατικοί θα χρειαστεί να αποσπάσουν τουλάχιστον δέκα ψήφους από τους Ρεπουμπλικάνους, για να παρακάμψουν μία πιθανή τακτική κοινοβουλευτικής κωλυσιεργίας (filibuster) ώστε να διασφαλιστεί η ψήφιση νομοθεσίας για τις δαπάνες.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, υψηλόβαθμα μέλη του Κογκρέσου επιδιώκουν μία πιθανή συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο δαπανών για το οικονομικό έτος 2022, το οποίο άρχισε τον Οκτώβριο, καθώς η προθεσμία που έχει οριστεί μέσα στο Φεβρουάριο, πλησιάζει.

Πηγή: The Hill

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα