back to top
35.3 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

35.3 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Formula 1: Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων και των χειμερινών δοκιμών

Διαβάστε επίσης

Η Formula 1 μπαίνει από την Τετάρτη στον ρυθμό της νέας σεζόν του 2022, με την πρώτη παρουσίαση της Red Bull RB18. 

Τα μονοθέσια της φετινής χρονιάς είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα των τελευταίων ετών, καθώς η ριζική αλλαγή των τεχνικών κανονισμών και της αεροδυναμικής τους, ώστε να επιτρέπουν πιο στενές μάχες στην πίστα, ανάγκασε όλες τις ομάδες να τα σχεδιάσουν εν λευκώ.

Ταυτόχρονα, η περαιτέρω μείωση φέτος του ορίου προϋπολογισμού κάθε ομάδας από τα 145 στα 140 εκατομμύρια δολάρια προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στις λιγότερο εύπορες ομάδες να εξελίξουν με αξιώσεις τα μονοθέσιά τους απέναντι στις πλουσιότερες – δηλαδή τις Mercedes, RBR και Ferrari.

Κατά συνέπεια, κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν πώς θα διαμορφωθεί η νέα ισορροπία δυνάμεων στην κορυφή του σπορ, και ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές και οι διεκδικητές του τίτλου. Σε ένα (μικρό) βαθμό αυτό θα αρχίσει να διαφαίνεται από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές, που ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης.

Πάντως, υπάρχουν κάποιες ομάδες -όπως η Mercedes και η McLaren- που δεν θα περιοριστούν στην εμφάνιση των μονοθεσίων τους πριν τις δοκιμές, αλλά την ίδια μέρα θα κάνουν και το πρώτο shakedown του αυτοκινήτου στην πίστα, για τον έλεγχο των συστημάτων του. Η FIA επιτρέπει ορισμένα ιδιωτικά χιλιόμετρα δοκιμών σε κάθε ομάδα, με μη αντιπροσωπευτικά ελαστικά, για λόγους προβολής και marketing.

Θα ακολουθήσουν δύο τριήμερα των επίσημων δοκιμών της Formula 1, στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν, πριν το Εμιράτο φιλοξενήσει το πρώτο GP της νέας χρονιάς στις 20 Μαρτίου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 2022

9 Φεβρουαρίου – Red Bull

10 Φεβρουαρίου – Aston Martin

11 Φεβρουαρίου – McLaren

14 Φεβρουαρίου – Alpha Tauri

15 Φεβρουαρίου – Williams

17 Φεβρουαρίου – Ferrari

18 Φεβρουαρίου – Mercedes

21 Φεβρουαρίου – Alpine

23 Φεβρουαρίου – Haas

27 Φεβρουαρίου – Alfa Romeo

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2022

23-25 Φεβρουαρίου – Βαρκελώνη, Ισπανία

10-12 Μαρτίου – Σακίρ, Μπαχρέιν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα