back to top
19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο ματς του Ντελ Πότρο

Διαβάστε επίσης

Με δάκρυα στα μάτια και μέσα σε αποθέωση, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο αποχαιρέτησε το αγαπημένο του κοινό και έβαλε τέλος στην ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς καριέρα του.

Ο Πύργος του Ταντίλ, μόλις στα 33 του χρόνια κι ενώ δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο ATP Tour, είπε το στερνό αντίο στο τένις, αγωνιζόμενος στο Argentina Open της πατρίδας του.

Το πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε με 6-1, 6-3 από τον συμπατριώτη και φίλο του Φεντερίκο Ντελμπόνις για τον 1ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά στο Μπουένος Άιρες και λίγο αργότερα ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της καριέρας του.

“Είναι δύσκολο να εξηγήσω πως ένιωσα στο court. Πολλά συναισθήματα. Η ατμόσφαιρα ήταν τρελή και ο κόσμος φανταστικός. Ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου με τον κόσμο” είπε ο Ντελ Πότρο ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ να σερβίρει στο 3-5 του 2ου σετ για να παραμείνει στο ματς, ξεσπώντας σε λυγμούς.

Πάντως, ο Ντελ Πότρο άφησε υπονοούμενα για επιστροφή, αν καταφέρει να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο.

“Δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί ο πόνος στο γόνατο είναι πολύ μεγάλος. Θα συνεχίσω να προσπαθώ να το φτιάξω κι αν τα καταφέρω, ίσως έχω άλλη μια ευκαιρία να παίξω” είπε.

Στο κατάμεστο κεντρικό court του Μπουένος Άιρες που έχει πάρει την ονομασία του Γκιγέρμο Βίγιας, βρέθηκε η μητέρα του Ντελ Πότρο, Πατρίτσια που δεν τον είχε δει ποτέ να παίζει σε επαγγελματικό παιχνίδι. Μαζί της η αδερφή του Αργεντινού, Τζουλιέτα αλλά και η θρυλική Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, μαζί με τον captain της Εθνικής ομάδας Γκιγέρμο Κορία και αρκετούς από τους αθλητές που παίρνουν μέρος στο τουρνουά, μεταξύ των οποίων και ο Μπενουά Περ.

Το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα δεν έχει και πολύ σημασία αφού η απουσία του Ντελ Πότρο από τα courts τα τελευταία δυόμιση χρόνια, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο αριστερόχειρας Ντελμπόνις έφτασε στη νίκη σε 1 ώρα και 23 λεπτά και στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ο οποίος κέρδισε 6-3, 6-3 τον πρωταθλητή της Κόρντομπα την προηγούμενη εβδομάδα, Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας.

πηγή-tennis24

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα