back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για δημοσκοπήσεις και καμπάνια κατά της Covid

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής για τα κονδύλια που δόθηκαν για την καμπάνια για τον κορονοϊό και τις δημοσκοπήσεις.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και την ακρίβεια εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λάου δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, δεν έχει θέρμανση να ζεσταθεί σπαταλάτε δεξιά και αριστερά το υστέρημα του λαού σε κολλητούς και ημέτερους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μοίρασε με απόλυτη αδιαφάνεια δημόσιο χρήμα και τώρα έχει το θράσος να λέει στους πολίτες ότι δεν μπορεί να εκτραπεί στα δημοσιονομικά.

Αναφερόμενος στην εξεταστική κατηγόρησε τη ΝΔ ότι πήγε να την μετατρέψει σε νεκροταφείο αλήθειας, ενώ από την εξεταστική Πέτσα έκρυψε τον ίδιο τον Πέτσα. «Δεν υπάρχει λίστα Πέτσα, μια λίστα υπάρχει η λίστα Μητσοτάκη, μια λίστα γεμάτη χορηγούς, φίλους, κουμπάρους, ημέτερους και αεριτζήδες που καταναλώνει την περιουσία του λαού, πρόκειται για ένα σύστημα που εντέλει και εντέλλεται από τον ίδιο τον κ Μητσοτάκη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απεδείχθη πέραν πάσης αμφιβολίας ή μη ύπαρξη πολιτικών ή ποινικών ευθυνών, αποδεικνύοντας ότι στόχος της αντιπολίτευσης ήταν να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους για να ανακάμψει» τόνισε η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.

«Υπάρχουν απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες και θα σας τις αποδώσει ο λαός» είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, προτείνοντας το πόρισμα να διαβιβαστεί στις δικαστικές αρχές.

«Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στον κατάλογο των ΜΜΕ που επιλέχθηκαν, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί ούτε η απόπειρα χειραγώγησης που επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση» τόνισε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

«Προέκυψαν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης» επεσήμανε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

«Στο Κίνημα Αλλαγής δεν κρατάμε ίσες αποστάσεις. Τηρούμε μεγάλες αποστάσεις τόσο από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μας αρέσουν και γιατί μας απωθούν οι πρακτικές τους» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη «λίστα Πέτσα».

Για εξεταστικές αποπροσανατολισμού, από τις οποίες μένουν μόνο οι καβγάδες, το πολιτικό κουτσομπολιό και το σόου για τα κανάλια, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της πλειοψηφίας, πόρισμα σούπα που κουκουλώνει τις υποθέσεις.

«Ανεξεταστέα» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, την Εξεταστική Επιτροπή, «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος», ενώ έκανε λόγο για ευτελισμό του κοινοβουλευτισμού και κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για γελοιότητες.

Η εξεταστική που συστήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του έδωσε η τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, κατέληξε σε 4 ξεχωριστά πορίσματα με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπιλώσει τους πολίτικους της αντιπάλους και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι οργανώθηκε μια εκστρατεία διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με πρόσχημα την πανδημία.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα