back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Γ. Πανούσης: Έχουμε μια εγκληματική, ενδεχομένως και τρομοκρατική οργάνωση. Εντεταλμένες οι υπηρεσίες τους, είναι ομάδα με συγκεκριμένο στόχο

Διαβάστε επίσης

2022-02-11

Η αποτρόπαιη δολοφονία του Άλκη Καμπανού σε ένα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου, ανέδειξε για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο, προβλήματα γνωστά εδώ και χρόνια.

Η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, του χουλιγκανισμού, των μελών συνδέσμων που τείνουν να μετεξελιχθούν σε οργανωμένες συμμορίες με ιεραρχία και στρατιωτική πειθαρχία στρατολογώντας νέους έτοιμους να γίνουν εκτελεστές εντολών ή επιθέσεων με προκάλυμμα την αγάπη για την ομάδα, παραμένουν ζητούμενα και αξιώνουν πειστικές απαντήσεις ώστε να μην διευρυνθεί η λίστα των θυμάτων.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας στο ΕΚΠΑ Γιάννης Πανούσης, στη συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου έκανε ευθέως λόγο για εγκληματική οργάνωση, χωρίς να αποκλείσει κι ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

«Είναι εγκληματική οργάνωση. Θα μπορούσε να είναι και μια νεο-τρομοκρατική οργάνωση. Θα μπορούσαν να είναι κι άνθρωποι της νύχτας που κάνουν ξεκαθαρίσματα λογαριασμών.
Βγαίνουν παγανιά, επενδύοντάς τη δράση τους με -δήθεν – αγάπη για τη φανέλα της ομάδας. Τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν ακόμα και με στόχο να εκβιάσουν, να τραυματίσουν και τελικά να σκοτώσουν, δεν συνδέονται μόνον με το κοινό στοιχείο της ομάδας. Έχουν κι άλλα στοιχεία εγκληματικής δράσης» είπε.

Απέδωσε δε «εγκληματικά κίνητρα» με το πρόσχημα του οπαδικού πάθους.

«Είναι επικάλυψη ότι μισούσαν απλά την άλλη ομάδα» υπογράμμισε ο Γιάννης Πανούσης, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι  οι υπηρεσίες των δραστών είναι εντεταλμένες και πρόκειται για ομάδα με συγκεκριμένο στόχο.

«Καθ’ υπερβολήν μιλάμε για οπαδική βία. Έχουμε μια εγκληματική οργάνωση, ενδεχομένως και τρομοκρατική, που ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις αστυνομικές αρχές και τη νομοθεσία.
Είναι εντεταλμένες οι υπηρεσίες τους κι δείχνουν πως πρόκειται για ομάδα με συγκεκριμένο στόχο. Πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί από τον ποινικό κώδικα στη βάση του οργανωμένου εγκλήματος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα