back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Όρια για τη βραχυχρόνια μίσθωση ζητούν Ανοιχτή Πόλη και Λαϊκή Συσπείρωση

Διαβάστε επίσης

Αποκλεισμό των νομικών προσώπων από τη δραστηριότητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και όρια για τους ιδιώτες ζήτησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ανοιχτή Πόλη και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων στην Αθήνα σημειώνοντας ότι διώχνει τους νέους από την πόλη. “Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα είναι η βραχυχρόνια μίσθωση. Πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη συζήτηση για το ζήτημα της στέγασης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε συνολική διαβούλευση και εμείς λέμε ότι δεν αντιστοιχεί στην Αθήνα να μην έχει γνώμη” τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος. Όπως είπε, το 62% των 11 χιλιάδων διαμερισμάτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην Αθήνα ανήκουν σε εταιρείες.

“Μιλάμε για αθέμιτο ανταγωνισμό διότι όταν έχεις ξενοδοχείο υπάρχουν συμβάσεις εργασίας, συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασφάλειας. Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να αποκλειστούν. Το νομικό πρόσωπο εάν θέλει να ανοίξει ξενοδοχείο και στα φυσικά πρόσωπα να μπει όριο στα δύο διαμερίσματα” υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας. “Να αντιμετωπίσετε αυτή την δραστηριότητα σαν εμπορική αυξάνοντας το τέλος. Το τέλος πρέπει να είναι για εμπορική χρήση και όχι για κατοικία” επισήμανε ο κ. Σοφιανός.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα