back to top
28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

‘’Η Ουκρανία θα αγωνιστεί όσο χρειαστεί για την απελευθέρωσή της” τόνισε πριν από λίγο σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ παραδέχτηκε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει ήδη έλλειψη πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων. Ο κ Ζελένσκι άφησε ανοιχτή την πόρτα για εκκίνηση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.. ‘’Καλωσορίζουμε τις προτάσεις για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία’’ είπε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ‘’κλειδί’’ για περισσότερη διεθνή στήριξη στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, εντολή μαζικής επίθεσης σε όλα τα μέτωπα εξέδωσε το Κρεμλίνο. ‘’Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος ισχυρίστηκε εκ νέου ότι το Κίεβο απέρριψε πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Επί ξυρού ακμής η πρωτεύουσα Κίεβο, νούμερο ένα στόχος των ρωσικών στρατευμάτων. Ο Δήμαρχος της πόλης αυστηροποίησε την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η σχετική εντολή ενεργοποιήθηκε στις πέντε σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει, χωρίς διαλείμματα, μέχρι στις οχτώ το πρωί της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προανήγγειλε νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι η συνολική βοήθεια της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο θα διαμορφωθεί στο ένα δις δολάρια το τελευταίο εξάμηνο.

Υπό την πίεση της δυσαρέσκειας του δυτικού κόσμου, η Γερμανία επανεξέτασε τη διφορούμενη και μάλλον ‘’χλιαρή’’ στάση της έναντι της Ουκρανίας.. Πριν από λίγο ήρε το εμπάργκο με το οποίο απαγόρευε σε τρίτες χώρες να εξάγουν στην Ουκρανία πολεμικό υλικό γερμανικής προέλευσης. Έτσι άναψε το πράσινο φως ώστε η Ολλανδία να ενισχύσει τους αμυνόμενους με 400 αντιαρματικά γερμανικής προέλευσης και τεχνολογίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης. Το Βερολίνο υπαναχωρεί και στο ζήτημα της επιβολής αποκλεισμού της Ρωσίας από το διεθνή μηχανισμό πληρωμών SWIFT. Πριν από λίγο οι συναρμόδιοι Υπουργοί εξωτερικών και οικονομικών γνωστοποίησαν ότι η Γερμανία συμφωνεί σε ‘’στοχευμένους και λειτουργικούς’’ περιορισμούς του συστήματος SWIFT για τη Ρωσία, με τρόπο ώστε να πλήξει -όπως υπογραμμίζεται – τα σωστά άτομα’’

Την ‘’πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία αλλά και την ετοιμότητας της να παράσχει βοήθεια σε τομείς που θα ζητηθεί’’ εξέφρασε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Νωρίτερα, αναφερόμενος στο θάνατο έξι Ελλήνων ομογενών στην Ανατολική Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για απαράδεκτη πράξη ρωσικής επίθεσης σε αμάχους» .. Εξέφρασε ‘’τη Θλίψη και την οργή της Ελλάδας αλλά και τα συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων. Παρόμοιες δηλώσεις από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

Ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλον τον κόσμο εναντίον της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Σε ένδειξη συμπαράστασης, γαλαζοκίτρινες σημαίες της Ουκρανίας και πανό, κατέκλυσαν το Σίδνευ, το Τόκιο, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Ελσίνκι, τη Μαδρίτη, το Μιλάνο, τη Βέρνη της Ελβετίας.

Με τη σημαία της Ουκρανίας φωταγωγείται απόψε η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, πάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Με τη συμβολική αυτή πρωτοβουλία εκφράζεται τόσο η καταδίκη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ, όσο και η αμέριστη συμπαράστασή της χώρας μας στον δεινά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Σταθερή υποχώρηση των κρουσμάτων δείχνει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες ημέρες. 11.883 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ . Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 425 ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας οι συνθήκες σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι ενός 12χρονου από κυνηγετικό όπλο, το απόγευμα, στην περιοχή της Καλαμπάκας. Το αγόρι, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Σε ισχύ από σήμερα το βράδυ, η διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην Εγνατία Οδό, όπου αναμένεται να σημειωθούν σημαντικές χιονοπτώσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας ‘’Μπιάνκα’.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, στις Αστέρας Τρίπολης- Άρης: 0 – 2

Παναιτωλικός – Βόλος: 0 – 0 στο 72’’

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα