back to top
22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου. Η Μαριέττα Γιαννάκου νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η υγεία της ήταν ήδη επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια. Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στέλνει συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια της σημαντικής αυτής πολιτικού. “θρηνώ μια πολύτιμη φίλη και σπάνια συνεργάτη. Και οι συνάδελφοί της στη Βουλή, όπως και οι αμέτρητοι φίλοι της από κάθε πολιτικό χώρο και από κάθε γωνιά της χώρας, μια φωνή τολμηρή και ριζοσπαστική. Αλλά πάντοτε ευγενική και ενωτική. Θα μας λείψει πολύ”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου. Θα διεξαχθούν αύριο στη Λευκορωσία, σε περιοχή κοντά στον ποταμό Πρίπιατ, στην μεθόριο με την Ουκρανία. ‘’Οι δύο πλευρές φτάνουν στο σημείο συνάντησης’’ επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. «Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχουν να πουν οι Ρώσοι» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας. Νωρίτερα ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του ΔΕΝ θα παραχωρήσει ούτε σπιθαμή γης, ούτε θα παραδώσει τα όπλα.

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής έθεσε τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Για «επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική» έκανε λόγο ο ΓΓ της βορειο-ατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σαφές μήνυμα του ΝΑΤΟ για την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας: Με μακροσκελή ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο παρέχοντας επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια. Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται μακροσκελής λίστα κρατών μελών και μη μελών του ΝΑΤΟ που απέστειλαν ή προγραμματίζουν την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσει την αγορά και παράδοση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση.. Η ιστορική αυτή απόφαση αφορά στην Ουκρανία και ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ. Οι δύο ανώτατοι θεσμικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σειρά νέων αυστηρότατων κυρώσεων για τη Ρωσία και τους Ρώσους ολιγάρχες, τα οποία εξειδικεύονται αυτή την ώρα από τους Υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ αυτών: Την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο ΟΛΩΝ των αεροσκαφών δημόσιων και ιδιωτικών ρωσικής ιδιοκτησίας. Το ‘’μπλοκάρισμα’’ των ρωσικών Μέσων Ενημέρωσης, ανάμεσά τους τα κρατικά Russia Today και Sputnik. Τον αποκλεισμό από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT, σημαντικών ρωσικών τραπεζών και την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.

Αυστηρό πακέτο κυρώσεων θα επιβληθεί και στη Λευκορωσία: Μεταξύ αυτών η επιβολή εμπάργκο εισαγωγών στην Ευρώπη ορυκτών καυσίμων, σιδήρου, χάλυβα, τσιμέντου, καπνού και ξυλείας.

Την αποστολή σημαντικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αποφάσισε η Σουηδία. Πρόκειται για απόφαση – ορόσημο, καθώς η χώρα παραμένει ουδέτερη από το 1939 οπότε και είχε αποστείλει βοήθεια στην Φινλανδία, η οποία δεχόταν επίθεση από την τότε Σοβιετική Ένωση.

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη γιγάντια ρωσική εταιρεία Ros-neft, της οποίας κατέχει μερίδιο 19,75%.

Την απόφαση της Ουγγαρίας να μείνει έξω από τη στρατιωτική σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αποστείλει όπλα στο Κίεβο, αλλά θα περιοριστεί στην παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.

Τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να ρίξει το βάρος της υπέρ της ειρήνης και της διπλωματίας εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του στους σταθμούς Mega και Ant1, προσθέτοντας ότι αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε πολλαπλάσιο ανθρωπιστικό υλικό στην Ουκρανία αντί για στρατιωτικό εξοπλισμό.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία αναμένεται να οριστικοποιηθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο συνεδριάζει αύριο εκτάκτως, στις 10 το βράδυ – ώρα Ελλάδας, μετά από αίτημα της Γαλλικής Προεδρίας,.

Στα δικά μας

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άνδρας, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε διαμέρισμα, επί της οδού Αντήνορος στο Παγκράτι Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

8.214 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 417. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63

Για την αθλητική επικαιρότητα και την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ,

ΠΑΟΚ – Ιωνικός: 1-1

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 1-0 στο 66′

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 3-0 στο 66′

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα