back to top
28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται για 11η μέρα ο πόλεμος, στα βόρεια, ανατολικά και νότια της Ουκρανία. Σε κατάσταση πολιορκίας ή στα χέρια των Ρώσων πολλές Ουκρανικές πόλεις, καταστράφηκαν αεροδρόμια και σημαντικές υποδομές της χώρας. Υπό ρωσικό έλεγχο λειτουργεί πλέον ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια. Δραματικές ώρες για τους άμαχους της Μαριούπολης. Ζουν χωρίς ρεύμα, θέρμανση, πόσιμο νερό, με ελάχιστα τρόφιμα και σχεδόν χωρίς καθόλου φάρμακα. Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν την Οδησσό, το σημαντικότερο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, με τον φόβο ωστόσο μεγάλης βομβιστικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αμετακίνητα αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους του με πόλεμο ή διαπραγμάτευση, εμφανίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος. Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Γάλλο ομόλογό του διαμήνυσε ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία θα συνεχιστεί μέχρι η Μόσχα να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας ή ώσπου το Κίεβο να σταματήσει να μάχεται.Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη γαλλική προεδρεία, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι θα σεβαστεί τους κανόνες της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για την προστασία των πυρηνικών σταθμών.Τις ρωσικές επιθέσεις κατά του άμαχου πληθυσμού και των πυρηνικών υποδομών καταδίκασε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η Ιταλία θεωρεί την Ουκρανία, μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.ην πιθανότητα απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου εξετάζουν οι ΗΠΑ, σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, είπε μιλώντας στο cnn Ιταλίας, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας και τις Λευκορωσίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε επίσημα η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό οργανώνει την Τρίτη ο δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας στη δράση του “Όλοι μαζί μπορούμε”. Κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές και φαρμακευτικό υλικό, θα συγκεντρώνονται από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στο δημαρχιακό μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά. Αναλυτικά τα είδη που μπορούμε να προσφέρουμε και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, athina984.gr

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.213 νέα κρούσματα, 51ναν νεκρούς και 376 διασωληνωμένους με επιπλοκές της covid. Από 15 Μαρτίου σταματά η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας PLF για την είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με νέα οδηγία της πολιτικής αεροπορίας. Άμεση είναι η κατάργηση του PLF για τους Ουκρανούς πολίτες που εισέρχονται στη χώρα.

Ολονύχτια θα είναι η λειτουργία των καταστημάτων στην αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη. Ανοιχτή θα είναι αύριο, Καθαρά Δευτέρα, η Βαρβάκειος Αγορά. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Ανοιχτά θα είναι επίσης αρτοποιεία, μίνι μάρκετ και ιχθυοπωλεία.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, την Τρίτη 8 Μαρτίου, ζήτησε και έλαβε ο μακελάρης της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα. Ο 60χρονος ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημα των γονιών και των δύο παιδιών τους ηλικίας 2,5 ετών και 18 μηνών αντίστοιχα, λέγοντας κυνικά ότι δεν ήταν συνεπείς στην καταβολή των ενοικίων του σπιτιού που μίσθωναν από τον ίδιο..

Για συνολικά 12 αδικήματα – κακουργήματα και πλημμελήματα, οδηγούνται την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν οι 3 συλληφθέντες για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Από το ποσό των 800.000 ευρώ που έλαβαν ως λύτρα, εντοπίστηκαν 300 χιλιάδες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του υπόλοιπου μισού εκατομμυρίου. Τον αρχηγικό του ρόλο στην οργάνωση της απαγωγής ομολόγησε ο 34χρονος κρατούμενος, πρώην κατάδικος. Ανοιχτό το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται 2 – 3 ακόμη άτομα, αφήσαν οι αρχές.

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δικηγόρος και στέλεχος της ΝΔ, Αντώνης Φούσσας. Υπήρξε επί μακρόν βουλευτής Ιωαννίνων, ενώ διετέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις Ιωάννη Γρίβα και Ξενοφώντος Ζολώτα. Συλλυπητήρια μηνύματα από τη ΝΔ, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Στην αθλητική επικαιρότητα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: 2 – 1

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: 0 – 2

Άρης -Ολυμπιακός: 2 – 1

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα: 0 – 0

Ιωνικός-Παναιτωλικός: 1 – 2 ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης: 2 – 0 και

Λαμία- ΠΑΟΚ: 0 – 2

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα