back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα υποβάθμιση της Ρωσίας από τη Moody’s

Διαβάστε επίσης

Νέα υποβάθμιση της Ρωσίας από τη Moody’s. Ο οίκος αξιολόγησης τοποθετεί πλέον το αξιόχρεο της χώρας στην κατηγορία «Ca» από «B3» με αρνητικές προοπτικές.

Η υποβάθμιση προκλήθηκε από την εκτίμηση της Moody’s ότι τα capital controls που επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) θα περιορίσουν τις διασυνοριακές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την εξυπηρέτηση του χρέους από κρατικά ομόλογα.

Η άποψη της Moody’s υποστηρίζεται από την ανακοίνωση του National Settlement Depository (NSD) ότι πληρωμές τοκομεριδίων για ρωσικά κρατικά ομόλογα OFZ που έληξαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου έγιναν μόνο στους εγχώριους κατόχους των εγγράφων.

Ως εκ τούτου, η υποβάθμιση σε Ca οφείλεται στις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την προθυμία και την ικανότητα της Ρωσίας να πληρώσει το χρέος της. Η άποψη της Moody’s είναι ότι ο κίνδυνος αθέτησης υποχρεώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η αρνητική προοπτική αντανακλά τους σημαντικούς κινδύνους για τη μακροοικονομική σταθερότητα που θέτει η επιβολή αυστηρών και συντονισμένων κυρώσεων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα