back to top
33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

33.3 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Σ. Ζαχαράκη: Διαγεγνωσμένη ανάγκη το «οξυγόνο» των ιδεών των γυναικών και η αποτελεσματικότητά τους

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,  ο Αθήνα 9.84, αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός του σε γυναίκες που μοιράζονται μαζί μας τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κοινωνίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και αναδεικνύει τον  πολυδιάστατο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στη σύγχρονη κοινωνία, σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει.

Μέσω του σταθμού της πόλης, συζητώντας με τη Σοφία Μπερετάνου, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, έστειλε το δικό της μήνυμα  στις γυναίκες, επισημαίνοντας την ανάγκη ενδυνάμωσης του ρόλου τους με γενναίες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

 «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα για την κατοχύρωση της θέσης της σε ένα πλαίσιο πάρα πολλών εκφάνσεων της καθημερινότητάς της και κυρίως να δούμε τι μένει για να διεκδικηθεί. Παρά τα σημαντικά βήματα, πρέπει να γίνουν ακόμα άλματα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τις προέτρεψε  σε μεγαλύτερη συμμετοχή σε δράσεις, στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, στον δημόσιο λόγο και στον πολιτικό χώρο και μοιράστηκε με τους ακροατές του Αθήνα 9.84 την προσωπική της εμπειρία όταν σε μικρότερη ηλικία ο φόβος την απέτρεπε από το να ασχοληθεί πιο συστηματικά με την ενεργό δράση.

«Σε μικρότερη ηλικία, δεν είχα το θάρρος ούτε να πάρω το λόγο σε μια Γενική Συνέλευση. Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να βγαίνουν μπροστά, να διεκδικούν, να θέτουν υποψηφιότητα όπου θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν. Προσωπικά, στάθηκα πολύ τυχερή γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Εκπρόσωπος Τύπου και δύο φορές ως Υφυπουργός, να προσφέρω. Θα ήθελα να δω γυναίκες όλων των ηλικιών να προσπαθούν,  να μην  φοβούνται. Το έχουμε ανάγκη».

Εξάλλου, όπως είπε, οι γυναίκες σε όλους τους τομείς της απασχόλησης και της εργασίας, στον Τουρισμό, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση και όπου εργάζονται έχουν αποδείξει  ότι με την ανθεκτικότητα, την υπομονή και την επιμονή τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Επισήμανε ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις θωρακίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και ενισχύοντας την κοινωνική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

«Το κράτος είναι αρωγός απέναντι στην εργαζόμενη μητέρα που αγωνίζεται να εξελίξει την επαγγελματική της κατάρτιση. Από την πλευρά μου, θα ήθελα να ωθήσω τις νέες γυναίκες να ασχολούνται περισσότερο με την πολιτική, την επιστήμη, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα. Είναι διαγεγνωσμένη ανάγκη το ‘’οξυγόνο’’ των ιδεών τους όπως και η αποτελεσματικότητά τους σε ό,τι καταπιάνονται».

γυναίκες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα