back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Υποτροφίες στη μνήμη της Καρολάιν Κράουτς

Διαβάστε επίσης

Tο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής προχωράει στη θέσπιση υποτροφιών στη μνήμη της Καρολάιν Κράουτς, για τους μαθητές της Αλοννήσου που θα επιτύχουν το 2022 την είσοδό τους σε ανώτερες σχολές. Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με το Δίκτυο να εύχεται τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για μια κοινωνία στην οποία καμία γυναίκα δεν θα νιώθει μόνη, ανασφαλής ώστε να γιορτάζει χωρίς φόβο κάθε μέρα της ζωής της.

Η χρονιά που πέρασε άφησε πίσω της τραγικά περιστατικά που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν τελικά η θέση της γυναίκας στην κοινωνία που διαβιώνουμε είναι τέτοια που να μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Τα αυξημένα ποσοστά βίας και δολοφονιών δεν έδωσαν την ελπίδα γι’ αυτό, μιας και η κοινή γνώμη βρέθηκε επανειλημμένα να συγκλονίζεται και να παγώνει μπροστά σε εγκληματικές συμπεριφορές, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ιστορίας της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, που έγινε σύμβολο για τις γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση και το τραγικό της τέλος ανέδειξαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αλλά και την υποχρέωση να μην αφήσουμε ως κοινωνία να ξαναζήσει καμία γυναίκα τέτοιες δραματικές στιγμές.

«Να μην ξεχαστεί η ιστορία της»

Η εταιρεία παραγωγής Update Entertainment με επικεφαλής την δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη έθεσαν αυτόν τον προβληματισμό τους στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής, και με την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου του Δικτύου Νικόλαου Πέντζου αποφάσισαν την θέσπιση υποτροφιών στους μαθητές που επιτυγχάνουν την είσοδό τους σε ανώτερες σχολές για το έτος 2022 και οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά από το Δίκτυο. Υποτροφίες οι οποίες θα δοθούν εις μνήμην της Καρολάιν Κράουτς με την σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της και κύριο στόχο να μην ξεχαστεί η ιστορία της.

 Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία συστάθηκε στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προκειμένου να γίνει η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας, να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις στην υποστήριξη ατόμων, ομάδων, φιλανθρωπικών σωματείων, οργανώσεων και συναφών φορέων και να προσφέρει υλικά αγαθά ή/και υπηρεσίες.

Οι φορείς που το αποτελούν είναι: το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα