back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διεκδικεί τον ρόλο του διαμεσολαβητή, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

Οι αυτουργοί εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός κατηγορείται, ότι βομβαρδίζει αμάχους, θα πρέπει να «λογοδοτήσουν» ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, προειδοποίησαν -σε κοινή ανακοίνωση τους- οι Υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Οι επικεφαλής διπλωματίας της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, της οποίας προεδρεύει φέτος η Γερμανία, «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες έρευνας και συλλογής αποδείξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβανομένων εκείνων από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο» στην Ουκρανία.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα «ηλεκτροσόκ» για το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Νωρίτερα η Γαλλία ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία.

Έως και 5.250 Ουκρανούς πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 550 που χρήζουν σοβαρής ιατρικής περίθαλψης, θα υποδεχθεί στο έδαφός της η Νορβηγία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους από πυρά του ρωσικού πυροβολικού στην πολιορκημένη περιοχή Χάρκοβο, μια μεγάλη πόλη στη βορειοανατολική Ουκρανία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές της Μαριούπολης, που ακόμη δεν έχουν γνωστοποιήσει τον αριθμό των θυμάτων του χθεσινού βομβαρδισμού ενός θεάτρου, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι ανακοίνωσαν, ότι έχουν απομακρυνθεί 30.000 άνθρωποι μέσα σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με το δημαρχείο περίπου το 80% των σπιτιών της πόλης έχει καταστραφεί.

Τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα έχει αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ενεργειακά. Η τετραμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Αύξηση της επιδότησης ρεύματος, στήριξης ευάλωτων και επιδότηση της βενζίνης περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα στήριξης έναντι της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ενδεικτικά από 200 ευρώ θα λάβουν 677.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, 35.000 ανασφάλιστοι, δικαιούχοι ΑΜΕΑ ,ενώ θα δοθεί διπλή δόση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε διακόσιες σαράντα χιλιάδες δικαιούχους.

Η επιδότηση καυσίμων θα γίνει με προπληρωμένη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, στα πρότυπα του freedom pass για τρεις μήνες και με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Η επιδότηση αφορά 60 λίτρα το μήνα και θα είναι 22 λεπτά το λίτρο.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα, την ενέργεια και σε πρώτες ύλες έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό κλίμα» και στη μεταποίηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόμενος τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

“ Ψίχουλα, εμπαιγμό και κοροϊδία, με καθυστέρηση έξι μηνών”, χαρακτηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τα κυβερνητικά μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλο-συνταξιούχων.

Άνοδος σε κρούσματα και θανάτους, πτώση σε διασωληνώσεις, ενώ στο 8,5% σκαρφάλωσε ο δείκτης θετικότητας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα καταγράφηκαν 24.256 νέες μολύνσεις στη χώρα, 59 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοιό, ενώ 348 έχουν διασωληνωθεί.

Αύριο στη μια μετά το μεσημέρι αγρότες από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδώσουν σε όλα τα κόμματα ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

«Είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα να δείξουμε την δύναμη και την αποφασιστικότητα μας διεκδικώντας το αυτονόητο. Να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε φέτος. Να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, αναμένονται αύριο στην Αττική και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα