back to top
31.2 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Μαρσέιγ: Ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Η Μαρσέιγ είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στην Γαλλία. Ιδρύθηκε το 1899 και έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει δώσει το παρών τρεις φορές σε τελικούς UEFA και Europa League.

Η Μαρσέιγ έδινε τους εντός έδρας αγώνες της στο Σταντ ντε λ’Υβόν από το 1904 ως το 1937, οπότε εγκαινιάστηκε το Σταντ Βελοντρόμ. Προηγουμένως, η ομάδα της Μασσαλίας είχε κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στο Κύπελλο Γαλλίας το 1924 και έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατάκτησε αυτό τον τίτλο.

Η OM κατέκτησε στη συνέχεια το πρώτο της εθνικό πρωτάθλημα το 1937, προτού υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην δεύτερη κατηγορία το 1959. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 πραγματοποιήθηκε μια σειρά εναλλασσόμενων ανόδων και υποβιβασμών, ενώ η επόμενη δεκαετία σηματοδοτήθηκε από την πρώτη διπλή κατάκτηση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου, το 1972.

Οι Μασσαλοί κάνουν μία καλή σεζόν, με ηγέτες τον Αρκάντιους Μίλικ και τον Ντμιτρί Παγέτ, όμως παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα στην παράδοσή τους και παρότι φαβορί στο ζευγάρι, όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση…

Η Μαρσέιγ είναι στη δεύτερη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα και δίνει μάχη για να παραμείνει εκεί και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα