back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή λόγω χιονόπτωσης, η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων και όσων δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στο ρεύμα προς Θήβα, από το 5ο χιλιόμετρο.

Επίσης έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λεωφόρου Θησέως στην Εκάλη και από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως το ύψος του πάρκου της Ανατολής, στον Μαραθώνα.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω της διεξαγωγής του 10ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αφιερωμένου στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Διοργανωτές είναι ο ΣΕΓΑΣ και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8 και μισή από την Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η εκκίνηση των πέντε χιλιομέτρων, θα γίνει σε δύο φάσεις, στις 12 παρά τέταρτο και στη μία παρά τέταρτο επίσης από την Πλατεία Συντάγματος, από την πλευρά της οδού Μητροπόλεως.

Στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, τουλάχιστον 847 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 1.399 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ως τις 18 Μαρτίου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πραγματικός απολογισμός φέρεται να είναι αρκετά μεγαλύτερος αφού δεν μπορούν να επαληθευτούν οι αναφορές για θύματα από πολλές πόλεις που έχουν πληγεί.

Στο Χάρκοβο, τουλάχιστον 260 άμαχοι έχουν σκοτωθεί αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Ανάμεσα στα θύματα και 14 παιδιά. Το Χάρκοβο συνεχίζει να υφίσταται βομβαρδισμούς από το ρωσικό πυροβολικό και αρκετές πολυκατοικίες και άλλα κτίρια χτυπήθηκαν και πήραν φωτιά χθες το απόγευμα, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Ανησυχία και για 19 παιδιά, στην πλειονότητά τους ορφανά, που -σύμφωνα με συγγενείς τους- έχουν εγκλωβιστεί σε σανατόριο στην πολιορκημένη Μαριούπολη και οι κηδεμόνες τους δεν μπορούν να τα απομακρύνουν, λόγω των μαχών στην πόλη.

Σε νέο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί “πρωτοφανείς απώλειες” και ορισμένες ρωσικές μονάδες έχουν “καταστραφεί κατά 80 με 90%”. «Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πολεμήσουν πιο επαγγελματικά από έναν στρατό που διεξάγει πολέμους για δεκαετίες σε διάφορες περιοχές και συνθήκες” τόνισε. Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οκτώ διάδρομοι εκκένωσης λειτουργούσαν χθες, αλλά λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, οι αρχές δεν κατάφεραν να διασώσουν ανθρώπους από την Μποροντιάνκα στην περιοχή του Κιέβου, ούτε να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια στις πόλεις στη νότια περιοχή της Χερσώνας. Ο Ζελένσκι, ανακοίνωσε παράλληλα, ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας απαγόρευσε τη δραστηριότητα σε 11 πολιτικά κόμματα, που χαρακτηρίστηκαν φιλορωσικά, ευρωσκεπτικιστικά, και αντιφιλελεύθερα.

Την ιδέα να στείλει η Τουρκία στην Ουκρανία, τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα που έχει αγοράσει για να την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, φέρεται να έριξαν αμερικανοί αξιωματούχοι σε τούρκους ομολόγους τους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν ότι η πρόταση δεν τέθηκε επισήμως, ωστόσο θεωρείται ότι συζητήθηκε όταν επισκέφθηκε την Τουρκία η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν αυτόν τον μήνα. Η ίδια τότε είχε δηλώσει ότι “όλοι γνωρίζουν ότι οι S-400 είναι ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό και ίσως αυτή να είναι η στιγμή να βρούμε τρόπο να το λύσουμε”. Δεν κατέστη σαφές τι ακριβώς εννοούσε. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε σχόλιο. Ούτε ο Λευκός Οίκος απάντησε όταν του ζητήθηκε σχόλιο για τις επαφές της κυρίας Σέρμαν και την αμερικανική πρόταση.

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται από χθες, ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.

19.705 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Υπέκυψαν 46 ασθενείς. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 349.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες των Play Off της Σούπερ Λίγκα. Στις τρεις και μισή: Γιάννινα Ολυμπιακός. Στις 7: Άρης – Παναθηναϊκός και στις 7 και μισή: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στην Αττική και χιόνια στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα