back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως για Σαϊντού Καμαρά: Ενισχύθηκε με υλικό ο φάκελος του

Διαβάστε επίσης

Στην υπόθεση του 16χρονου πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση αναφέρθηκε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Ο 16χρονος μαθητής κινδυνεύει με απέλαση καθώς δεν τηρεί τα κριτήρια για ανανέωση της άδειας παραμονής του. Σαϊντού κατάφερε έπειτα από μια οδύσσεια να φτάσει ασυνόδευτος στην χώρα μας από τη Γουινέα τον Νοέμβριο του 2019. Ξεκίνησε να φοιτά στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου και εντάχθηκε άμεσα στην τοπική κοινωνία, ενώ μέσα σε μόλις 3 χρόνια, κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους μαθητές του σχολείου του.

Το πρώτο αίτημά του για άσυλο μετά την ενηλικίωση απορρίφθηκε και οι ελπίδες όλων είναι στην επανεξέταση του αιτήματος στις 30 Μαρτίου. Ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί ότι πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια εξαιτίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, παρέλασε στον Άγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί, οι συμμαθητές του, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του αλλά και η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα