back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Για έναν «παρατεταμένο» πόλεμο στην Ουκρανία προειδοποιεί ανώτερος μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος του Αμερικανικού  Πενταγώνου λέγοντας, πως οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την αποχώρησή τους από το Τσερνόμπιλ και έχουν αποχωρήσει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Γκοστόμελ, βορειοδυτικά του Κιέβου, αλλά «συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι πρόκειται για ανατοποθέτηση», πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα, οι βομβαρδισμοί των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζονται σε Κίεβο, Τσερνίχιφ, Ιζιούμ, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Ντονμπάς.

Σύμφωνα με το Ουκρανικό υπουργείο άμυνας, από την έναρξη της εισβολής 148 παιδιά σκοτώθηκαν, 1.370 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, ενώ καταστράφηκαν 15 αεροδρόμια. 

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. 

 

Στο ενεργειακό πεδίο, θρίλερ στην Ευρώπη για το ρωσικό φυσικό αέριο μετά την απόφαση του Ρώσου Προέδρου, ότι από αύριο τα δυτικά κράτη υποχρεούνται να ανοίξουν λογαριασμούς στη ρωσική Gazprom Bank, προκειμένου να συνεχιστεί η αγορά ρωσικού φυσικού αερίου.    

Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία απορρίπτουν την απαίτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη παραβίαση των όρων των συμβολαίων και «εκβιασμό» τονίζοντας, πως δεν πρόκειται να υποκύψουν.   

Την αποδέσμευση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου των ΗΠΑ για έξι μήνες, διέταξε ο Τζο Μπάιντεν προκειμένου να ελεγχθούν οι τιμές της ενέργειας στη χώρα. 

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε για το Ρώσο ομόλογο του, πως φαίνεται να αυτο-απομονώνεται και μπορεί να έχει απολύσει ή να έχει θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό ορισμένους από τους συμβούλους του. Πρόσθεσε, ότι είναι «σκεπτικός» με τις ρωσικές ανακοινώσεις για μερική απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων για να επικεντρωθεί η επίθεση στην Ουκρανία στην περιοχή Ντονμπάς. 

Οι ρωσοουκρανικές ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν «ουσιαστική ώθηση» στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στον ουκρανό ομόλογο του κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.    

Tην απόφασή του να μην αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε γνωστή μέσω ανακοίνωσής του και ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου και ενώ προηγήθηκε η παραίτηση του Απόστολου Λύτρα.
Η 33χρονη θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας στην 18η τακτική ανακρίτρια, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης Τζωρτζίνας 

Στη δικογραφία, περιλαμβάνονται συγκλονιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν, ότι ο θάνατος της 9χρονης είχε προαναγγελθεί μία ημέρα πριν, από την ίδια την 33χρονη στους γιατρούς.  

Σύμφωνα, μάλιστα, με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής, ο θάνατος της 9χρονης επήλθε μέσα σε 20 λεπτά το πολύ από τη στιγμή της χορήγησης της ουσίας κεταμίνη, σε χρόνο που μαζί με το παιδί ήταν μόνο η μητέρα του.  

Την απόφαση να μη γίνει καμιά άρση μέτρου για τον κορονοϊό έως το τέλος Απριλίου, έλαβε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων και όπως τόνισε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου «δεν είναι ακόμα η ώρα να ξεχάσουμε την covid». Πρόσθεσε, ότι πιθανότατα το Φθινόπωρο θα χρειαστεί μία νέα δόση εμβολίου κατά του κορονοιού για όλους. 

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 21.099 νέες μολύνσεις. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 51ένας άνθρωποι, 355 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.   

Δεκαεπτά μήνες μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση της Χρυσής  Αυγής δημοσιεύθηκε το σκεπτικό του δικαστηρίου, που αριθμεί περίπου 12.600 σελίδες. 

Στο πολυσέλιδο σκεπτικό της απόφασης που ανακοίνωσε από έδρας το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2020 η πρόεδρος του δικαστηρίου και σημερινή αρεοπαγίτης Μαρία Λεπενιώτη περιλαμβάνεται βήμα προς βήμα η αξιολόγηση όλων εκείνων των στοιχείων που οδήγησαν του δικαστές στην κρίση, ότι η Χρυσή Αυγή δρούσε ως εγκληματική οργάνωση.  

Το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, βράβευσε νωρίτερα ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός. «Η βράβευση δεν είναι προσωπική, την αντιλαμβάνομαι ως αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας μιας μεγάλης ομάδας, γιατί ο Δήμαρχος είναι ο μαέστρος μιας ορχήστρας και η ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων είναι πραγματικά σπουδαία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.  

Σε αναμέτρηση για την 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ Παναθηναϊκός- Ρεάλ Μαδρίτης 42-31 στο ημίχρονο. 

ΚΑΙΡΟΣ   

Νεφώσεις, και τοπικές βροχές προβλέπονται για αύριο στην Αττική, από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21έναν βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα