16.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

16.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

«Μια Νύχτα στο Μουσείο»: Δύο ακόμη διαστημικές νύχτες στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Διαβάστε επίσης

Μετά από την ιδιαίτερα επιτυχημένη και άκρως… γαλαξιακή δράση «Μια νύχτα στο Μουσείο» που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σχεδίασε και διοργανώνει δύο ακόμη διαστημικές νύχτες, αυτή τη φορά προσαρμοσμένες σε δύο ηλικιακά κοινά, καθώς πολλά μυστήρια του σύμπαντος έμειναν άλυτα και αναμένουν τους μικρούς μας φίλους να τα διαλευκάνουν!

Έτσι, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, μία σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες προσκαλούν οικογένειες με παιδιά 5-7 ετών και 8-11 ετών αντίστοιχα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου για να χαρίσουν διασκεδαστικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως και ενέργεια στην Αθήνα για περίπου 130 χρόνια!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 1 Απριλίου | Για οικογένειες με παιδιά 5-7 ετών

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους 5-7 ετών, ξεκινά μ’ ένα διασκεδαστικό εργαστήριο body music με τη Natasa Chanta-Martin. Οι αστέρες, οι πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα γίνονται η αφορμή να γνωριστούμε, να κινηθούμε και να χορέψουμε με τη μουσική που παράγει το δικό μας σώμα.

Σειρά έχει η εικαστική δημιουργία. Τα παιδιά συμμετέχουν στο πιο διαστημικό εικαστικό εργαστήριο όπου, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργούν ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος για το δωμάτιό τους και παρασύρονται σε μία φοβερή γαλαξιακή δίνη!

Ένα διάλειμμα για νόστιμα αλμυρά σνακ θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια για το μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού που θα ακολουθήσει, με έμπνευση το διάστημα. Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες και «φωτίζουν» τόσο τα μυστικά της παραγωγής του φωταερίου όσο και του ηλιακού συστήματος, συλλέγοντας μικρούς κομήτες που προσεδαφίστηκαν μέσα στο παλιό εργοστάσιο!

Η νύχτα στο μουσείο ολοκληρώνεται με μια φοβερή εμπειρία εκτόξευσης! Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα βοηθήσει τα παιδιά να κατασκευάσουν τον δικό τους πύραυλο! 3…2…1…εκτόξευση!

Πληροφορίες:
Για οικογένειες με παιδιά από 5-7 ετών
Ώρες: 17:30-21:30
Κόστος: 60 ευρώ (παιδί & συνοδός)
Meeting point: Κτίριο INNOVATHENS
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213-0109325 (Δευ-Παρασκ. 11:00-16:00)
*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Σάββατο 2 Απριλίου | Για οικογένειες με παιδιά από 8-11 ετών

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των λίγο μεγαλύτερων παιδιών, ηλικίας 8-11 ετών. Η διαστημική νύχτα στο μουσείο ξεκινά με άφθονο χορό, αφού το εργαστήριο body music με τη Natasa Chanta-Martin θα ταρακουνήσει τους συμμετέχοντες που θα κινηθούν με έμπνευση την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.

Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σ’ ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο όπου θα κατασκευάσουν και θα φωτίσουν (!) τη δική τους γαλαξιακή δίνη. Την ίδια ώρα, οι μεγάλοι θα βρίσκονται στην πιο μυστηριώδη πτέρυγα του παλιού εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο, όπου και θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από το συναρπαστικό escape game Gas Mystery!

Σειρά έχει ένα «νόστιμο» διάλειμμα για αλμυρά σνακ που θα δώσει δύναμη για την περιπετειώδη συνέχεια: ένα οικογενειακό κυνήγι θησαυρού με εργαλεία έναν χάρτη, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία! Οι συμμετέχοντες βρίσκουν γρίφους και κρυμμένες πληροφορίες και ρίχνουν «φως» στα… σκοτεινά μυστικά της γραμμής του φωταερίου.

Και αφού το σκοτάδι έχει πέσει για τα καλά, έρχεται μια απίθανη εμπειρία εκτόξευσης, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τα παιδιά ανακαλύπτουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες και τους αστερισμούς με διαδραστικό τρόπο, κατασκευάζοντας το δικό τους πύραυλο και εκτοξεύοντάς τον στην αυλή της Τεχνόπολης! Ακόμη, μέσα από πελώρια τηλεσκόπια, θα παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό της Αθήνας!

Πληροφορίες:
Για οικογένειες με παιδιά από 8-11 ετών
Ώρες: 17:00-22:00
Κόστος: 60 (παιδί & συνοδός)
Meeting point: Κτίριο INNOVATHENS
Πληροφορίες-κρατήσεις: 213-0109325 (Δευ-Παρασκ. 11:00-16.00)
*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στο https://gasmuseum.gr/

Covid-19: Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης (3 μηνών). Τα παιδιά, 7-11 ετών εναλλακτικά μπορούν συμμετέχουν με βεβαίωση αρνητικού self test.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
213 0109325, 213 0109300
[email protected]
www.gasmuseum.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα