back to top
32.9 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

32.9 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας προωθεί ο Δήμος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας δρομολογεί ο δήμος Αθηναίων. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι σύντομα ο δήμος θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με στόχο να ενισχυθεί η μόνιμη κατοικία στην πρωτεύουσα και παράλληλα να στηριχθούν οι οικονομικά ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της πόλης.

Ωστόσο ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας δεν θα έχει καμία σχέση με την εργατική κατοικία όπως την γνωρίζουμε σήμερα καθώς θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης. Μάλιστα τόνισε ότι για το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων έχει ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και υπάρχει συνεργασία για το νέο εγχείρημα.

Επιπλέον ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων της πόλης επισημαίνοντας ότι σκοπεύει να εκπονήσει μελέτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου airbnb. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι το φαινόμενο αυτό έχει απασχολήσει και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγαλουπόλεις και έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία όμως στην Αθήνα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι οριζόντια καθώς δεν έχουν όλες οι περιοχές της την ίδια ζήτηση στην βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα