back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λαβρόφ: Απαράδεκτο το ουκρανικό προσχέδιο της συμφωνίας

Διαβάστε επίσης

Σε τέλμα οδηγούνται οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία. Η Ρωσία δεν δέχεται το προσχέδιο συμφωνίας της Ουκρανίας για τερματισμό του πολέμου. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε το σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας του Κιέβου «απαράδεκο» τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις συνομιλίες και θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τους δικούς της όρους.

«Χθες, η ουκρανική πλευρά υπέβαλε στη διαπραγματευτική ομάδα το προσχέδιο συμφωνίας της, το οποίο παρουσιάζει μια απόκλιση από τις σημαντικότερες διατάξεις που καθορίστηκαν στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του Κιέβου στη διαπραγμάτευση, η γραμμή του να καθυστερεί και να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις μέσω μιας απόκλισης από τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν. Το καθεστώς του Κιέβου ελέγχεται από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι πιέζουν τον πρόεδρο Ζελένσκι να συνεχίσει τις εχθροπραξίες», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Σε γραπτή δήλωσή του προς το πρακτορείο Reuters, ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ απέρριψε τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας πως ο Λαβρόφ δεν συμμετέχει απευθείας στις διαπραγματεύσεις και πως οι δηλώσεις του έχουν «καθαρά προπαγανδιστική σημασία».

Ο Ποντόλιακ είπε πως η Μόσχα θέλει να εκτρέψει την προσοχή από τα γεγονότα στην πόλη Μπούτσα, όπου η Ουκρανία κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα ότι σκότωσαν αμάχους, και πρόσθεσε: «Έτσι πρέπει να δούμε οιεσδήποτε παρόμοιες δηλώσεις», είπε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα