back to top
28.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

28.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στη Θήβα – καθησυχαστικός ο Ά. Τσελέντης

Διαβάστε επίσης

Νέα σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 15:00 στην Θήβα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε πέντε χιλιόμετρα εστιακό βάθος και το επίκεντρό του ήταν 6 χιλιόμετρα από την Θήβα.

Είναι ο δεύτερος σεισμός με το ίδιο επίκεντρο, καθώς νωρίτερα καταγράφηκε σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στην περιοχή της Θήβας.

«Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

«Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» προσέθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους ενώ σημείωσε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θήβα για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν ανησυχεί από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα