back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Στην ουκρανική πόλη Μπούτσα είδαμε το «απάνθρωπο πρόσωπο» του ρωσικού στρατού, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν επισκεπτόμενη την περιοχή, ενώ ήδη οι ερευνητές έχουν ξεκινήσει τις εκταφές από έναν ομαδικό τάφο.

Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες, ότι δυνάμεις της εκτέλεσαν αμάχους, κάνοντας λόγο για «τερατώδη παραχάραξη».

Στο Κίεβο αύριο και ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ θα επισκεφθεί και την Μπούτσα.

«Η πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν είναι φρικτή θηριωδία πλήττοντας αμάχους που προσπαθούσαν να φύγουν και να πάνε σε μέρος που θα ήταν ασφαλείς», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Σλοβακίας που απέστειλε στην Ουκρανία σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Αποτρόπαια χαρακτήρισε την επίθεση ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Τα εγκλήματα της Ρωσίας δεν θα μείνουν ατιμώρητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος ανακοίνωσε την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο μη κατονομαζόμενο Τούρκο αξιωματούχο, Ρωσία και Ουκρανία παραμένουν «σύμφωνες» να ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποί τους στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι είναι μακριά ακόμη από μια συμφωνία πάνω σε ένα κοινό κείμενο».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία μέλους του τάγματος του Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Κάποιοι εφευρίσκουν διαρκώς δικαιολογίες προκειμένου να κρύψουν από την αρχή της ρωσικής εισβολής, ότι είναι με τον Πούτιν, δήλωσε η ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντά, ότι μετά το χθεσινό ομολογημένο φιάσκο της κυβέρνησης όπου εξέθεσε διεθνώς τη χώρα με έναν νεοναζί να μιλάει στο κοινοβούλιο, θα ανέμενε κανείς σιωπή».

«Για ατόπημα του προέδρου της Βουλής που μας προσέβαλε όλους, και για το οποίο δεν υπάρχουν δικαιολογίες, έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

Την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο της Βουλής αποσύρει το ΜέΡΑ 25, μετά την άρνηση του κ. Τασούλα να καταδικάσει την παρουσία του μέλους του Τάγματος Αζόφ.

Πενήντα ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών του κορονοιού το τελευταίο 24ωρο. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 360 διασωληνωμένους ασθενείς και 14.763 νέα κρούσματα.

Περίπου 765.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοιού ανακοίνωσε, ότι απέσυρε η φαρμακοβιομηχανία Moderna, καθώς εντοπίστηκε ένα ξένο μολυσμένο σωματίδιο μέσα σε ένα φιαλίδιο. Οι συγκεκριμένες δόσεις διανεμήθηκαν σε Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο 8,9% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός το Μάρτιο καταγράφοντας ρεκόρ τριακονταετίας. Σε ετήσια βάση το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 68%, το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 79% και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 58,5%.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε εντολή για το άνοιγμα του μνήματος της 9χρονης, με σκοπό να ανασυρθεί το τάμπλετ, με το οποίο ετάφη το κοριτσάκι. Σήμερα στην 18η τακτική ανακρίτρια κατέθεσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιάδης παρέδωσε βίντεο από τη νοσηλεία της.

Σοκάρει η νέα υπόθεση βάναυσης κακοποίησης 10χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος προφυλακίστηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Παράλληλα, διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δασκάλων του σχολείου όπου πήγαινε το κοριτσάκι. Οι δάσκαλοι, θα κληθούν να απαντήσουν εάν είχαν δει τους μώλωπες και τα εγκαύματα και γιατί δεν είχαν καταγγείλει το περιστατικό.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 62-59 της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και τερμάτισε στη 13η θέση της διοργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, ο Μίλτος Τεντόγλου προσπέρασε τους Ντουπλάντις, Τζέικομπς και Γκαρσία και κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου για τον Μάρτιο στην Ευρώπη.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα