back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δύο συλλήψεις για επίθεση κατά διαδηλωτή υπέρ της Ρωσίας την περασμένη Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Στην ταυτοποίηση και σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Αστυνομία μετά από έρευνες για την επίθεση που δέχθηκε διαδηλωτής που συμμετείχε την περασμένη Κυριακή στην κινητοποίηση υπέρ της Ρωσίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, είχαν επιτεθεί μαζί με άλλα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα