back to top
21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Με ανοιξιάτικο καιρό γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη τη χώρα.

Κατά χιλιάδες οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων μετακινήθηκαν στον τόπο καταγωγής τους, μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών, λόγω πανδημίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, η φετινή έξοδος ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων πέντε ετών, ξεπερνώντας ακόμα και τις εξόδους, πριν από την πανδημία.

Με τη σκέψη στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τα εορταστικά γεύματα αγάπης που προσφέρει σήμερα και αύριο το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Προσφέρονται πακέτα με τα πασχαλινά εδέσματα σε οικογένειες, αλλά και σε αστέγους και σε όσους φιλοξενούνται σε δομές της πόλης και βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του ΚΥΑΔΑ.

Στο 26,41% διαμορφωνόταν στη μία μετά το μεσημέρι, το ποσοστό συμμετοχής στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Πρόκειται για προσέλευση χαμηλότερη σε σύγκριση με την ίδια χρονική στιγμή στις εκλογές του 2017, υψηλότερη όμως σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο των εκλογών πριν από δύο εβδομάδες, οπότε και ανερχόταν στο 25,48%. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι της αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν. Οι πρώτες επίσημες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένονται στις 9 το βράδυ, με το κλείσιμο της κάλπης.

Δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σήμερα, δύο παιδιά ηλικίας 5 και 14 ετών σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στο Οχερετίνσκ, στην επαρχία του Ντονέτσκ.

Μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, το πασχαλινό μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η χώρα θα ξεπεράσει το σκοτάδι που έχει φέρει ο πόλεμος. Ο Ζελένσκι δεσμεύθηκε ότι καμία «κακία» δεν θα καταστρέψει τη χώρα του και ευχήθηκε ο Θεός δώσει παρηγοριά στις μητέρες που θρηνούν για τα παιδιά τους.

Στο Κίεβο μεταβαίνουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρίνισε πως οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην παράδοση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα