back to top
29.2 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

29.2 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Διάσκεψη στο Ράμσταϊν: Αποστολή βαρέων όπλων από Βερολίνο – Εκπαίδευση Ουκρανών στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Την αποστολή τανκ, δηλαδή βαρέων όπλων, στην Ουκρανία ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ, στο πλαίσιο διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αμερικανικής κυβέρνησης στην αεροπορική της βάση στο Ράμσταϊν, στη δυτική Γερμανία, στην οποία μετείχαν υπουργοί Άμυνας και εκπρόσωποι 40 κρατών, καθώς και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η απόφαση για αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία αποτελεί τεράστια στροφή στην πολιτική του Βερολίνου. Πολιτική για την οποία ο καγκελάριος Σολτς είχε δεχθεί δριμεία κριτική.

Η υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί άδεια στην εταιρεία παραγωγής όπλων Krauss-Maffei Wegmann να στείλει στην Ουκρανία τανκ που φέρουν αντιαεροπορικά κανόνια “Gepard.

Η Lambrecht δήλωσε, επίσης, ότι ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται στη χρήση συστημάτων πυροβολικού στη Γερμανία. “Εργαζόμαστε μαζί με τους αμερικανούς φίλους μας στην εκπαίδευση των ουκρανών στρατιωτών σε συστήματα πυροβολικού επί γερμανικού εδάφους”.

Λοιπές χώρες

Οι ΗΠΑ χθες ανακοίνωσαν την χορήγηση 667 εκατομμυρίων ευρώ σε ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, με στόχο τη συνδρομή στη μετάβαση της χώρας στη χρήση πιο προηγμένου οπλοστασίου, κυρίως αναφορικά με την αεράμυνα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύθηκε ότι θα συνδράμει με 200.000 όπλα, περιλαμβανομένων 4.800 αντιαρματικών πυραύλων NLAW, ενός μικρού αριθμού πυραύλλων Javelin, αντιαεροπορικών πυραύλων Strastreak και τανκ.

Η Γαλλία θα στείλει κινητά οβιδοβόλα Caesar και η Δημοκρατία της Τσεχίας παλαιότερα οβιδοβόλα.

Οβοδιβόλα θα στίελει και ο Κανδάς, μαζί με βόμβες Excalibur που έχουν εμβέλεια που ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα και μπορούν να επιτύχουν πλήγματα με μεγάλη ακρίβεια.

Δομινίκη Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα