back to top
31.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Γ. Σταμάτης για το Πρόγραμμα Στέγη και Εργασία: Δεν φτάνει μόνον η επιδοματική πολιτική

Διαβάστε επίσης

«Δεν αρκεί μόνον η επιδοματική πολιτική. Πρέπει μέσω της θέσπισης συγκεκριμένων πολιτικών, να δίνεται η δυνατότητα σε ειδικές ομάδες ατόμων, που διαβιούν στο φάσμα της φτώχειας και της αστεγίας, να διασυνδεθούν με την εργασία συνεπικουρούμενοι και από την κοινωνική στήριξη» τόνισε στον Αθήνα 984, ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης.

Μιλώντας στον Γιώργο Αποστολίδη, υπογράμμισε τη σταθερή απόφαση της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της φτώχειας που υπήρχε κι εξακολουθεί να υφίσταται στη χώρα.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία», με συμμετοχή και του Δήμου Αθηναίων, που έχει σκοπό, μέσω συμπράξεων, να βρεθεί στέγη και εργασία για αστέγους, μεριμνώντας ταυτόχρονα και για την ψυχολογική τους υποστήριξη. Με αυτό το μοντέλο, μπορούν να εγκαταλείψουν τον δρόμο και να μπουν απευθείας σε σπίτι.

Όπως εξήγησε, «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διετούς διάρκειας και 800 θέσεων, που μπορεί να μειώσει έως και κατά 70% την αστεγία στη χώρα, κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, η Πάτρα και το Ηράκλειο.
Παράλληλα, θεσμοθετήσαμε ώστε ο άστεγος πληθυσμός να μην είναι κοινωνικά αποκλεισμένος και να μπορεί να παίρνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ακόμη και μετά την είσοδο στον Ξενώνα, κάτι που δεν γινόταν έως τώρα».

Σύμφωνα με τον ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας «Μέσω αυτής της διαδικασίας, δημιουργείται ένα μεγαλύτερο δίχτυ ασφάλειας για αυτούς τους ανθρώπους που θέλουμε να αισθάνονται πως έχουν το κράτος στο πλευρό τους και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στην πολιτεία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στις δράσεις κατά της φτώχειας και της αστεγίας, ο κ Σταμάτης έκανε ειδική μνεία στη νέα δομή του ΟΚΑΝΑ για εποπτευόμενη χρήση στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δήμο και την κοινωνία των πολιτών.
«Είναι ο πρώτος χώρος εποπτευόμενης χρήσης για τοξικοεξαρτημένους. Στόχος είναι να τους βγάλει από τη δημόσια χρήση ναρκωτικών και να τους βάλει σε ειδικό χώρο, που θα τους εγγυάται την ασφάλεια .Ταυτόχρονα, μειώνεται η αστεγία τους και αυξάνεται η εμπιστοσύνη στο κράτος για να κάνουν το επόμενο βήμα, την απεξάρτηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα