back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Ευρωπαϊκή διάκριση για 2 ελληνικά προγράμματα συμπερίληψης στον αθλητισμό

Διαβάστε επίσης

Δύο πρωτοβουλίες ελληνικών ΜΚΟ, του ΚΜΟΠ το Sailaway, και της ΜΚΟ Orama Neon Youthorama, «Μια μπάλα για όλους, ένας στόχος για την ένταξη» είναι υποψήφιες για το αθλητικό βραβείο #BeInclusive της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι ελληνικές συμμετοχές βρίσκονται μεταξύ των 9 φιναλίστ, από 87 υποβολές, των #BeInclusive EU Sports Awards 2021.

Το Sailaway

Η πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), Sailaway, στοχεύει στην υποστήριξη της συμμετοχής παιδιών και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος στην ιστιοπλοΐα.

Τα #BeInclusive EU Sports Awards προσκάλεσαν όλους τους οργανισμούς στην Ευρώπη – δημόσιους ή ιδιωτικούς, εμπορικούς ή μη κερδοσκοπικούς – που έχουν αναπτύξει επιτυχώς αθλητικά έργα με στόχο την κοινωνική ένταξη, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Η πρωτοβουλία Sailaway, έχει επιλεγεί στην κατηγορία «Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα».

Για ένα ακόμη βήμα προς μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία μέσω του αθλητισμού κάνουν λόγο από το ΚΜΟΠ, επισημαίνοντας την επίτευξη της προώθησης της κοινωνικής ένταξης και την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων με ΔΑΦ.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Sailaway εκπαιδεύτηκαν 200 επαγγελματίες του αθλητισμού σε 6 ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το πώς να εμπλέκουν αποτελεσματικά παιδιά με ΔΑΦ σε δραστηριότητες και προγράμματα ιστιοπλοΐας, απασχολήθηκαν 15 παιδιά σε δραστηριότητες ιστιοπλοΐας και ενισχύθηκε η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση με περισσότερα από 300.000 άτομα – συμπεριλαμβανομένων γονέων, παιδιών, ενδιαφερομένων – σε όλη την Ευρώπη για τις θετικές επιπτώσεις της ιστιοπλοΐας στα παιδιά.

«Μια μπάλα για όλους, ένας στόχος για την ένταξη»

Το εξαιρετικό πρότζεκτ «Μία Μπάλα για ‘Ολους», του Ηλία Μάστορα που έχει καταφέρει να διανείμει εντελώς δωρεάν, τις ειδικές μπάλες που κουδουνίζουν για παιδιά με οπτική αναπηρία σε κάθε σχολείο στην Ελλάδα καθώς και σε 213 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο όσο περισσότερα τυφλά παιδιά στον πλανήτη να χαμογελάσουν και να παίξουν χωρίς να αποτελεί πρόβλημα η διαφορετικότητα τους.

Η Τελετή Απονομής Βραβείων Αθλητισμού ΕΕ 2021 #BeInclusive θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 4 Μαΐου 2022

Οι 9 φιναλίστ που διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο

Κάθε φιναλίστ θα λάβει 2.500 ευρώ, ενώ κάθε ένας από τους 3 νικητές θα λάβει 10.000 ευρώ.

Η Mariya Gabriel, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία θα βραβεύσει τους νικητές για κάθε μία από τις 3 κατηγορίες βραβείων.

Σπάζοντας φραγμούς
  • FTK – Litcam Gemeinnützige Gesellschaft Mbh (Γερμανία)
  • Δώρο – Politecnico di Milano (Ιταλία)
  • Ijf Judo for Peace – Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (Ουγγαρία)
Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα
  • Cosports – Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης (Κύπρος)
  • Handy Cycling Marathon – Cesta za Snem (Τσεχία)
  • Sail Away – Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας Και Παιδιού (Ελλάδα)
Εμπνευσμένη αλλαγή
  • A Ball for All – Orama neon youthorama (Ελλάδα)
  • Oshcta – Pokret Treceg Doba Srbije (Σερβία)
  • Talent and Tenacity – ASP Asilo Savoia (Ιταλία)

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα