back to top
18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

18 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Αθηνοπεριπέτειες» για παιδιά στη Πνύκα

Διαβάστε επίσης

Αξιοποιώντας και μετατρέποντας ένα παιδικό βιβλίο σε δράση, μικροί Αθηναίοι σε ρόλο εξερευνητή – αρχαιολόγου θα περιπλανηθούν στη Πνύκα, θα παίξουν και θα γνωρίσουν την ιστορία και τα μνημεία της πόλης τους.

Ο λόγος για την εκπαιδευτική δράση «Αθηνοπεριπέτειες», μια σειρά ξεναγήσεων, που διοργανώνουν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Σοφία Αλεξίου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Αθηνοσκοπείο». Οι «Αθηνοπεριπέτειες» θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και απευθύνονται σε παιδιά 6 – 11 ετών με τους συνοδούς τους.

Η δράση βασίζεται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» της Σοφίας Αλεξίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο, το οποίο αποτελεί , όπως λέει η συγγραφέας του, έναν πρωτότυπο ταξιδιωτικό οδηγό για παιδιά που πρέπει ναι μεν να διαβάσουν αλλά και να βιώσουν.

«Η ανταπόκριση από τους γονείς για την δράση είναι πολύ μεγάλη. Οι θέσεις μέχρι και τις 22 Μαΐου έχουν κλείσει», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η κα Αλεξίου. «Προσθέσαμε διπλές διαδρομές σε κάποιες Κυριακές για να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση. Οι ξεναγήσεις μας, θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο – Ιούλιο και μετά τον  Σεπτέμβριο».

«Την δράση την υλοποιούμε μαζί με τον ιστορικό αρχαιολόγο Δημήτρη Καραλή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Αθηνοσκόπειο» και επιθυμία μας είναι η σύνδεση των ξεναγήσεων με το παιδικό βιβλίο. Να ανακαλύψουν, δηλαδή, τα παιδιά πως μπορούν να αξιοποιήσουν ένα παιδικό βιβλίο στην καθημερινότητά τους», εξηγεί η κα Σοφία Αλεξίου. «Παράλληλα θα μάθουν την ιστορία της πόλης τους, τα μνημεία της, θα ανακαλύψουν τον Σωκράτη, τον Περικλή, τον Πάνα με τις νεράιδες, τον Άγιο Δημήτριο και το Αστεροσκοπείο στο υπέροχο τοπίο  των Λόφων των Μουσών και της Πνύκας. Η διάρκεια της εκπαιδευτικής  αυτής δράσης είναι 2.30 ώρες με στάσεις για μύθους και σνακ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά, στο τέλος της δράσης, για όποιον το επιθυμεί».

Το Κυνήγι Θησαυρού

«Στο τέλος της διαδρομής μας έχω οργανώσει ένα κυνήγι θησαυρού το οποίο είναι βασισμένο στις εικόνες του βιβλίου «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα», κατά την διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα μάθουν παίζοντας. Χορηγοί στον εκπαιδευτικό μας περίπατο είναι  τα καταστήματα Public και η Playmobil με δωράκια και εκπλήξεις» σημειώνει η κα Αλεξίου.

Αθηνοσκοπείο

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Αθηνοσκοπείο προσφέρει μια σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών περιπάτων που απευθύνονται σε παιδιά, νέους αλλά και ενηλίκους, από τον ιστορικό και εκπαιδευτικό Δημήτριο Καραλή. Το Αθηνοσκοπείο συσπειρώνει μια ομάδα καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, και επιστημόνων, με κύριο και πρωταρχικό σκοπό την καλλιέργεια, έρευνα, μελέτη, ανάδειξη και προώθηση σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο, των ειδοποιών χαρακτηριστικών στοιχείων και των αξιών του ελληνικού πολιτισμού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ!

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα