back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη το 2022

Διαβάστε επίσης

Την διαβεβαίωση ότι το 2022 δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη της Αθήνας έδωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν η Δημοτική Αρχή με το έργο που εκτελεί αλλά και με την χρηστή διαχείριση των οικονομικών δεν πρόκειται να αυξήσει τα δημοτικά τέλη μετακυλίοντας το αυξημένο κόστος λειτουργίας του δήμου στους πολίτες του. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στην αύξηση του ενεργειακού κόστους είπε περιμένει από την κυβερνηση να δει με ενδιαφέρον τα οικονομικά των δήμων και να τα ενισχύσει.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στο έργο τοποθέτηση 43.500 λαμπτήρων led που φέρει και περισσότερο φως στην Αθήνα αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας που θα ξεπεράσει το 40% σε σχέση με σήμερα.

Για το τέλος ταφής που αυξήθηκε κατά 37% που σημαίνει ότι ο κάθε τόνος σκουπιδιών που οδηγείται στον ΧΥΤΑ της Φυλής κοστίζει πλέον 73 ευρώ στο δήμο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει λάβει τα μέτρα του ώστε να μην αναγκαστεί να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για να καλύψει το αυξημένο κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων της πρωτεύουσας η οποία παράγει περισσότερους από χίλιους τόνους σκουπιδιών καθημερινά.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα