back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Την παρέμβαση του ΠτΒ ζητά η Ολ. Γεροβασίλη κατά Β. Οικονόμου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Διαβάστε επίσης

Tη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη ζητά με επιστολή της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για ανοίκεια και προκλητική επίθεση στην βουλευτή και ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του Β. Οικονόμου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, όπως άλλωστε ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο βουλευτή της ΝΔ, χρησιμοποίησε προσβλητικές εκφράσεις και απρεπείς χειρονομίες, όπως αυτές αποτυπώνονται καθαρά και στο οπτικοακουστικό υλικό από το κανάλι της Βουλής, οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με την κοινοβουλευτική ευπρέπεια και πολύ περισσότερο αντιβαίνουν σε κάθε έννοια σεβασμού του Κανονισμού της Βουλής.

Σημειώνεται ότι χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής με αφορμή την καθυστερημένη άφιξη του Προέδρου της Επιτροπής Βασίλη Οικονόμου διατυπώθηκαν αιχμηρά σχόλια από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ στην κ. Αυγέρη αποδόθηκε η φράση: «θα σκίσει τη γάτα σήμερα ο πρόεδρος».

Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση με τον κ Οικονόμου να απαντά στις φωνές της κ. Αυγέρη ότι δεν δικαιούται να ομιλεί.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Αυγέρη: Δεν δικαιούμαι; Από που κι ως που;

Οικονόμου: Δεν δικαιούστε. Είστε για πολλά εσείς. Είστε για πολύ μεγάλο….(και κάνει μια χειρονομία με τα χέρια). Είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή και ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις

Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής στο πρόσωπο σας Οικονόμου

Οικονόμου: Θέσε ότι θέλεις. Πάμε στην διαδικασία.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα