back to top
28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Δ. Μάντζος: Σε συνθήκες διεθνούς γεωπολιτικής ανασφάλειας, έχει πολύ μεγάλη αξία ένα μίνιμουμ συναίνεσης όλων των πολιτικών δυνάμεων

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για ένα μίνιμουμ συναίνεσης απηύθυνε κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της ΝΔ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, αφήνοντας ωστόσο αιχμές τόσο για την κυβερνητική διαχείριση εν μέσω ενεργειακής κρίσης όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για διατύπωση θολών θέσεων.

«Σε συνθήκες διεθνούς γεωπολιτικής ανασφάλειας, ασφυκτικών πληθωριστικών πιέσεων και οξείας ενεργειακής κρίσης, έχει πολύ μεγάλη αξία ένα μίνιμουμ συναίνεσης, όλων των πολιτικών δυνάμεων, πάνω σε συγκεκριμένους εθνικούς στόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μάντζος και πρόσθεσε: «Το κάθε κόμμα βέβαια, είναι θεμιτό και αναμενόμενο, ανάλογα με τη ιστορική διαδρομή και ιδεολογία, να προσλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο βασικές έννοιες, όπως η κοινωνική προστασία και η έμπρακτη στήριξη των πολιτών. Αυτό πάντως που δεν είναι θεμιτό ούτε χρήσιμο -όπως σημείωσε με νόημα ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ -είναι η αλαζονεία, οι τεχνητοί διχασμοί, η τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο, η «εργαλειοποίηση» των θεσμών και η απαξίωση των προτάσεων των αντιπάλων».

«Δεν μας ενδιαφέρει η αντιγραφή, την καλωσορίζουμε. Άλλωστε όλοι αντιγράφουν από τον καλύτερο».

Ασκώντας κριτική για τον τρόπο διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης από την κυβέρνηση, ο κ. Μάντζος ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ενώ στην αρχή μάς λοιδόρησε, στη συνέχεια έσπευσε να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, χωρίς καν να αναγνωρίσει την πατρότητα αυτών.

«Δεν μας ενδιαφέρει η αντιγραφή, την καλωσορίζουμε. Άλλωστε όλοι αντιγράφουν από τον καλύτερο. Μας ενδιαφέρει, όμως, η ειλικρίνεια και η ουσία. Και ουσία για εμάς είναι να είμαστε χρήσιμοι στον λαό και στη χώρα. Χρήσιμοι στην κρίσιμη ώρα, επεσήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα. Ήδη από τον Γενάρη- δήλωσε ο κ. Μάντζος- έχουμε μιλήσει για την ανάγκη φορολόγησης των «ουρανοκατέβατων» κερδών των ενεργειακών εταιρειών, με στόχο την ανακούφιση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Αρχικά, η Κυβέρνηση απαξίωσε την πρότασή μας, χαρακτηρίζοντάς τη «λαϊκιστική», αλλά στη συνέχεια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μέσα από τη Βουλή προσχώρησε στη θέση μας. Παράλληλα κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να υιοθετήσει την άλλη κεντρική πρόταση του ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ να τεθεί- αύριο το πρωί-όπως είπε-πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας στη χώρα. Μόνο έτσι ο πολίτης και η επιχείρηση θα βρουν ανακούφιση από το ράλι των τιμών», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

«Καλύπτουμε το κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ εμφανίσθηκε επικριτικός και ως προς το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε καλύπτουμε το κενό μιας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που με την πολιτική της αδυναμία και τις θολές θέσεις της, πολλές φορές, ενεργεί ως ο καλύτερος χορηγός της Κυβέρνησης. Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, -τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος- σεβόμαστε την αποστολή μας. Ασκούμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο με μετριοπάθεια και ξεκάθαρες θέσεις. Όποτε χρειάστηκε, δώσαμε τη συναίνεσή μας. Αυτή ήταν η στάση μας τόσο στην πανδημία και στον εμβολιασμό, όσο και στην τραγωδία της Ουκρανίας, και στις αμυντικές συμφωνίες της χώρας. Στεκόμαστε και ενεργούμε αξιακά και σταθερά. Χωρίς όρους και αστερίσκους.

Κλείνοντας ο κ. Μάντζος αφού υπενθύμισε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πραγματοποιεί το δικό του συνέδριο όπου εκεί θα κατατεθούν οι δικές του θέσεις, με μια σαφή σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα